Zwevende fiets
26 juli 2023 
2 min. leestijd

Zwevende fiets

Vannacht nachtmerriede ik over een zwevende fiets die voor mijn neus alle kanten op werd gesmeten door een geest, waarna ik Bobmoedig de fiets afpakte en deze weer ophing aan haken aan de muur waar die hoorde, en best wel een beetje angstig even mijn ogen open deed.

Vanmorgen werd ik gelukkig dan weer wakker met 'Sign of the Times' van Prince in mijn hoofd.

'Sign of the Times' is misschien wel een van beste nummers ooit geschreven en heeft een van de meest baanbrekende videoclips ever. Al kun je je dat over de videoclip nu bijna niet meer voorstellen.

Mocht je een of andere millenial zijn ,die niet verder komt dan de auto tune bagger van Taylor Swift in een glimmend hansopje, dan snap je hier waarschijnlijk niets van.

Want het nummer bestaat eigenlijk alleen maar uit een drumcomputer met een monotoon elektronisch basje met af en toe wat gitaar. En toch is het een nummer dat onder je huid gaat zitten en blijft zitten, zelfs meer dan 35 jaar later.

Dat komt ook door de teksten waarin, in een paar coupletten, de stand van de wereld uit 1987 op een onvoorstelbare manier werd samengevat. Neem alleen al de openingsregels:

"In France a skinny man died of a big disease with a little name
By chance his girlfriend came across a needle and soon she did the same
At home there are seventeen-year-old boys and their idea of fun 
Is being in a gang called The Disciples, high on crack, totin' a machine gun"

Maar hé, het is geen 1987, maar 2023, dus vroeg ik mijn AI-vriendinnetje zojuist wat Prince had kunnen schrijven als hij nog leefde en die kwam met het volgende:

"In my phone a little red alert, Climate’s changing, people getting hurt.
Forest fires burning miles and miles, and the seas are rising, denial's in style.
City streets, now a protest site, fighting for justice, day and night.
Black lives matter, yeah, they shout and sign, But some still argue, saying they’re blind

It's the sign o' the times, World needs change, can't deny. It's the sign o' the times.

Tech giants reign with all their might, privacy’s gone, out of sight.
AI’s booming, jobs in decline, is this progress or end of the line?
Time keeps ticking, we make our mark, in this world, we're just a spark.
In the end, it's love we find, the sign o' the times, don't leave it behind.

Nu ja, het is geen Prince zullen we maar zeggen, en ook al is het best een aardige poging, ik ga zo toch nog maar even de live versie van het nummer bekijken die me nog altijd van mijn sokken blaast.

Daarna ga ik samen met mijn team de klanten bellen, die gisteren onze vragenlijst hebben ingevuld omdat ze op zoek zijn naar een arbodienst, RI&E of PMO.

Mocht je zelf ook op zoek zijn naar een arbodienst of preventiepartner, een die wel past bij de Sign of the Times van jouw organisatie, vul dan zometeen eerst de vragenlijst op onze website in. 

Want, of het nu gaat om een arbodienst, RI&E of PMO, wij weten precies wie wat te bieden heeft, wie er capaciteit heeft, maar ook welke oplossing het beste bij jouw organisatie van vandaag en morgen past. Omdat we dat niet alleen voor jou doen, maar voor duizenden organisaties, jaar in jaar uit, al bijna 15 jaar. 

Weten hoe het werkt?

Bekijk hier de website of vul de vragenlijst arbo of preventie in >>>