Zwetende baardmansen en uilenbrillen
22 juni 2023 
2 min. leestijd

Zwetende baardmansen en uilenbrillen

Gisteravond zat ik nog even op de whap met mijn co-auteur Pauline. Het onderwerp was wat je kon doen om niet het vliegtuig te missen, zeker als je af en toe wat vergeet.

Toen herinnerde ik me ineens dat ik iets van 25 nog wat jaar geleden naar een concert van Toto zou gaan.

Dus, leuk aangekleed, even iets makkelijks eten, en dan met mijn lief van toen van 020 naar 010, met de trein of met de auto, dat weet ik niet meer.

En dus stonden we daar voor de Ahoy en we waren zelfs een beetje laat, dus we liepen ergens tussen gewoon lopen en rennen in, maar toen we aankwamen stond er dus niemand. 

Echt ni-no-niemand. Geen rij, geen beveiliging, zelfs geen mensen die nog kaartjes zochten. Nu ja, er stond een oliebollenkraam oude stookolie te walmen.

En toen we eindelijk iemand van Ahoy zover kregen om de deur open te doen, vertelde die een beetje nors dat we een dag te laat waren. Het concert was gisteren al geweest.

Nu zag ik vorige week tijdens mijn rondje sporten een paar video's van de Toto-boys en ik daag je uit om even een mini-break te nemen en dit hoogstandje van de jaren tachtig ook te consumeren.

Even los van de heerlijke dosis nostalgie, sommige bands kun je toch maar beter naar luisteren was mijn conclusie. 

En ik heb destijds echt wel even een of twee dagen gebaald, maar 25 jaar later toen ik deze video weer een keer zag, ben ik geloof ik best wel een beetje blij dat ik deze zwetsende baardmansen met uilenbrillen niet op het podium heb hoeven zien.

Soms is het dus helemaal niet erg om te laat te komen. 

Maar soms dus wel.

Bijvoorbeeld als het gaat om de inzetbaarheid van je medewerkers. Als je wacht tot het te laat is, dus tot jouw medewerkers langdurig omvallen, dan baal je daar wel iets langer dan een dagje of twee van. 

Terwijl het helemaal niet nodig is. Want met een PMO, kort voor preventief medisch onderzoek, kom je er snel achter hoe het ervoor staat met de inzetbaarheid van je medewerkers. En kun je er dus iets aan doen voordat het te laat is. 

Kost geld, klopt, maar is echt altijd tientallen malen goedkoper dan niets doen en wachten tot het mis gaat.

Want reken maar eens uit wat verzuim, verminderde productiviteit, een hoger verloop, minder tevreden en minder goed functionerende werknemers, meer fouten of calamiteiten, jouw organisatie kosten.

Een PMO kijkt naar zaken als werkdruk, maar ook naar de werkomgeving zelf, hoe het zit met de leidinggevende, de veiligheid, of medewerkers zich gehoord voelen, en simpelweg of jouw werknemers gezond genoeg zijn om hun werk te kunnen doen. Niet alleen vandaag, maar het liefst natuurlijk ook over vijf jaar.

Een PMO is ook gewoon verplicht en je kunt een fikse boete krijgen als je deze niet kunt laten zien.

Op onze website staat een handige vragenlijst voor de PMO. Als je deze invult, neemt een van onze adviseurs contact met je op, bespreken we de mogelijkheden en ontvang je binnen 1 dag een vergelijking van de drie best passende PMO-aanbieders voor jouw organisatie. 

Dit is de link naar de vragenlijst.

Vergelijk gratis 25 PMO-aanbieders >>>