Zweefpolonaise
01 april 2022 
1 min. leestijd

Zweefpolonaise

Een dame uit Utrecht, ik meen dat ze Patty heette, sprong precies om 9:47 uur in de lucht.

En zweefde toen een paar minuten lang samen met haar man door hun woonkamer. 

Er was zelf iemand die samen met elf anderen een luchtpolononaise had beleefd, waarbij ze rustig door de lucht achter elkaar zwierden. Samen met de eikenhouten eettafel en sanseveria's die ook ineens gewichtloos waren geworden.

En dat allemaal door een aankondiging van kosmosdeskundige Patrick Moore. 

Die vertelde namelijk in een interview op de BBC, dat er een heel bijzonder astronomische gebeurtenis zou plaatsvinden. Iets wat maar eens in de paar honderd jaar of zo gebeurt. 

De planeten Jupiter en Pluto zouden namelijk vandaag precies 46 jaar geleden heel eventjes op één lijn staan.

Pluto zou vanaf de aarde gezien achter Jupiter wegschuiven en daardoor zou de zwaartekracht van beide planeten gecombineerd worden. 

Hun gecombineerde zwaartekracht was veel sterker dan de zwaartekracht van de aarde, waardoor mensen heel even gewichtloos zouden worden.

En als je precies op dat moment omhoog zou springen, zou je een vreemde zwevende sensatie kunnen hebben. 

Om precies 9:47 uur was het zover en riep zwevoloog Patrick Moore: "Jump now!".

Een minuut ging voorbij en toen werd de BBC plat gebeld. Letterlijk honderden mensen belden om te vertellen dat ze zweefles hadden gehad, zonder pilletjes of pretpeukjes.

Er was zelf een boze beller, die was zo snel gaan zweven dat hij zijn hoofd had gestoten tegen het plafond en om schadevergoeding vroeg.

Uiteraard was dit een 1 april grap, en een van de betere. Er zullen er vandaag vast wel weer een paar bijkomen.

Een ding waar je geen grappen over moet maken op 1 april, en trouwens ook niet op alle andere dagen van het jaar, is de gezondheid van je medewerkers.

Want daar kun je maar beter serieus mee omgaan, bijvoorbeeld door regelmatig een PMO in te zetten.

Met een Preventief Medisch Onderzoek krijg je snel inzicht in hoe het ervoor staat met het welzijn van je medewerkers. Maar een PMO kijkt ook breder, naar de cultuur, het leiderschap, de werk-privébalans en dat soort zaken. 

Op onze PMO-pagina vind je alles over dit onderwerp en kun je ook gemakkelijk drie offertes opvragen van best passende aanbieders. 

>> hrnavigator.nl/PMO