Zo voorkom je dat je blinde mollen aanneemt
16 mei 2023 
2 min. leestijd

Zo voorkom je dat je blinde mollen aanneemt

Het is dinsdagmorgen half elf. Hoog tijd voor een feit.

Wist je dat de gemiddelde werknemer 76 uur per jaar op zoek is naar kwijtgeraakte notities, voorwerpen of bestanden?

Dat zegt tenminste een onderzoek van Microsoft en die kunnen het weten, want die zien en horen en weten alles over jou en mij.

76 uur. Holiemolie, dat is bijna twee weken.

Had je ook lekker op vakantie kunnen zijn, de 8 telefoonboeken over 7 zussen kunnen lezen (nu ja, weinig kans), een houten huisje in je achtertuin kunnen neerzetten en ook nog drie keer beitsen, 4.039 pushups doen...

(adem in, adem uit)

... je kledingkast opruimen, maar eerst alles nog een laatste keer passen en kijken of het misschien toch nog staat en dan een beetje teleurgesteld alles toch maar verkopen via Vinted, waar er zelfs nog wordt afgedongen als je € 1,50 vraagt voor dat merkjasje van 350 piek, de ukelele of een ander instrument leren bespelen waar je absoluut geen talent voor nodig hebt, of weet ik veel, als je het echt niet meer weet en gottweisswarum geen zin hebt om in de ochtendzon te zitten met een kop thee, de koelkastrubbertjes schoonmaken...

Maar dat is nog niet alles. Want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 26% van de gemiddelde werkdag bestaat uit het zoeken en samenvoegen van informatie die verspreid is over verschillende systemen. En dat het medewerkers maar in 56% van de gevallen lukt om de informatie te vinden om hun werk te doen.

Ofwel, kack hé, een kwart van onze werktijd is gewoon volstrekt nutteloos. In die tijd zoeken we iets wat we never nooit niemaals gaan vinden. En de gemiddelde werknemer doet dat meer dan 10 uur per week.

Hmm, als je dit zo leest, is dit niet het ultieme argument om onmiddellijk die zes-urige werkdag in te voeren? Of op zijn minst te stoppen met zoeken?

En, nog veel mooier, is er eigenlijk wel dat personeelstekort waar iedereen het maar steeds over heeft?

Maar goed, houd deze gedachte even vast, want hier wilde ik het eigenlijk niet over hebben vanmorgen. Ik wilde je namelijk wijzen op iets heel anders, maar soms verdwaal ik dus in mijn eigen gedachten. Gebruik ik geen pilletjes voor, weet je nog

Want volgende week dinsdag 23 mei om 13:30 uur organiseer ik samen met Pauline Miedema weer een online mini-training waarin we je 9 van onze beste tips geven om een 'HR adviseur met ballen' te worden. 

En ja, daar gaan we het natuurlijk ook hebben over hoe je de beste mensen vindt en selecteert. En hoe je voorkomt dat je blinde mollen aanneemt die de hele dag aan het graven zijn naar dat ene stukje onvindbare informatie. En nog veel meer.

Grote kans dat je gaat vinden wat je zoekt. Ook grote kans dat je jouw werk als HR-strijder een flinke oppepper gaat geven, want we reiken je de beste 9 tips uit mijn boek aan op een zilveren dienblad, zodat je er gelijk mee aan de slag kunt.

Je kunt dus stoppen met zoeken. Het enige wat je hoeft te doen, is je vandaag nog even aan te melden voor de online mini-training op 23 mei 13:30 uur. Dit is de link.

Aanmelden voor de gratis online mini-training 'Zo word je HR-adviseur met ballen' >>>