Zo versla jij het MT met je eigen wapens
01 november 2022 
2 min. leestijd

Zo versla jij het MT met je eigen wapens

Misschien heb je het gemist? Was je even lekker op vakantie, of lag je een tijdje onder een steen of zo ;-)

Maar mijn boek 'HR met ballen' is sinds vorige week dinsdag officieel uit.

Binnen twee dagen stond ik in de top 10 van de Managementboek Top 100. En de afgelopen dagen steeg ik flink door naar plaats 4 in de lijst der lijsten van de managementliteratuur.

Ik sta zelfs op nummer 1 in de categorie Personeelsmanagement. Wauw! Dat zijn een hoop vinkjes in een week op de bucketlijst van Bob.

Maar eh, allemaal leuk, mister B., maar waar gaat 'HR met ballen' nu eigenlijk over? Komt ie:
→ Met welke zes zure appels HR elke dag te maken heeft. Die zelfs zo kunnen frustreren, dat je je werk lang niet meer zo leuk vindt als eerst. Het boek vertelt je hoe je heel eenvoudig door die zure appels heenbijt, zodat HR weer het mooiste vak ter wereld wordt. (blz. 23)

→ Hoe je een HR-strijder wordt die het MT verslaat met eigen wapens. (blz. 17)

→ Waarom we HR nodeloos ingewikkeld maken en soms zelfs net doen alsof we een ICT-afdeling zijn. Hoe je in plaats daarvan weer terugkeert naar de kern van HR, namelijk mensen. (blz. 26)

→ Wat we kunnen leren van science fiction auteurs over het vakgebied HR en welke drie eenvoudige wetten er zijn geschreven die je morgen al kunt toepassen, zodat je gelijk beter in je vel zit en je werk weer leuk wordt. (blz. 220)

→ Dat ingewikkelde definities over Duurzame Inzetbaarheid niet werken en dat zelfs 70% van de DI-projecten mislukt. En welke definitie van maar 10 woorden alle andere definities vervangt, zodat DI wel begrepen en geaccepteerd wordt door het MT, de medewerkers en OR, zodat jouw DI-project wél succesvol is, zelfs als er nauwelijks budget beschikbaar is. (blz. 37)

→ Welke drie supereenvoudige ingrediënten nodig zijn om teams optimaal te laten presteren. Ingrediënten die elk bedrijf standaard in huis heeft, zodat roze unicorns, barista koffie, een ballenbak en die chef werknemersgeluk vandaag nog de deur uit kunnen. (blz. 39)

→ Hoe je eeuwenoude verleidingstechnieken toepast in jouw rol als HR-adviseur, zodat je leidinggevende of directie ademloos aan je lippen hangen als je jouw HR-plan presenteert. (blz. 167)

→ Hoe je, door het toepassen van geheime Afrikaanse wijsheid van vier slechts woorden, ineens een topadviseur wordt, die elke directeur moeiteloos weet te overtuigen. (blz. 193)

→ Waarom wát je zegt veel minder belangrijk is dan hóe je het zegt. En waarom je nooit het MT zult overtuigen met alleen een inhoudelijk HR-verhaal. (blz. 188)

→ En nog veel meer.

Meer lezen over het boek of gelijk bestellen? Kijk dan op de speciale website van 'HR met ballen'. Hier vind je alle informatie en alleen daar kun je ook de speciale edities van het boek bestellen. De link staat hieronder:

Ps. Bestel je het boek vóór 4 november, dan maak je ook kans op een van de 5 gesigneerde limited editions van het boek, inclusief het ultieme HR survival pakket.