Zo krijg je creatieve ideeën in de bedstee
29 april 2022 
2 min. leestijd

Zo krijg je creatieve ideeën in de bedstee

Nee, de hrm-tertainment van vanmorgen gaat niet over hoe je creatiever wordt in bed, maar hoe je creatiever wordt door IN bed te blijven. 

Want de beste ideeën krijg je niet met een brown paper sessie of met post-it gefrut in een of andere muffige Paulus de Boskabouter hut op de hei, maar gewoon in je luie flats in je bed.

Of onder de douche, tijdens het wandelen of desnoods gewoon als je een potje aan het darten bent.

Dat zegt tenminste onderzoek van Scott Barry Kaufman. En het staat in het grappige boekje 180 business hacks van Roel de Graaf dat ik aan het consumeren ben. Daarin staan allemaal voorbeelden om net even anders naar je werk te kijken.

Maar liefst 72% van de goede ideeën ontstaan onder de douche. Daar ga je met je goede miljeubewuste gedrag en net aangeschafte douche-timert. 

Want als je een beetje creatief-met-kurk voor de dag wilt komen, is het beter om nog een paar minuten langer onder die warme regendouche te dampetampen.

Punt is dat creativiteit alleen ontstaat als je relaxed bent. Een verplichte heidag waar je het komende kwartier tien creatieve ideeën moet uitpoepen en daarna moet delen met je collega's, terwijl iedereen weet dat de agile funnel - of weet ik veel wat voor buzzwoord ze bij jou gebruiken - het komende jaar al helemaal is volgeplemt... dasnie heul relaxed. 

In elk geval minder relaxed dan dat je je nog een keer vegetatief uitrekt of een blokje met de hond om gaat.

Het vinden van een nieuwe arbodienst is voor de meeste organisaties meestal ook niet zo relaxed. 

Want je bent nú ontevreden, je huidige aanbieder probeert je volgende maand al een nieuw, veel duurder contract door de strot te duwen, of het verzuim is al jaren torenhoog en kost je minstens tienduizenden euro's per dossier.  

Je wilt eigenlijk gister al beginnen met een nieuwe partner, maar geen enkele arbodienst heeft tijd voor je. Ze lachen je nog net niet uit.

En dan heeft de inkoper ook nog bedacht dat je een ingewikkelde tenderprocedure moet volgen, waar vervolgens geen enkele aanbieder op inschrijft, nee zelfs niet je huidige aanbieder. 

En ondertussen zit het management je steeds vol onbegrip op te heuen met hun 'Zo-moeilijk-is-dat-toch-niet-mantra'.

Nu ja wel dus. Er zijn om te beginnen meer dan 170 aanbieders. Veel plezier met uitzoeken welke de beste is voor jou. 

Wie van die 170 ga je uitnodigen? Op basis van wat precies? En welke vragen stel je dan? En hoe prik je daarna ook nog door al die verkooppraatjes heen?

Dikke kans dat je daar niet uitkomt, of een keuze maakt die nog erger is dan niets doen en het contract maar weer met een jaartje verlengen. Want dan verandert er zeker niets.

Terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. 

Een arbodienst selecteren kan zelfs super relaxed zijn.

Tenminste, als je je inschrijft voor onze workshop over hoe je relaxed een nieuwe arbodienst gaat vinden. Dat kan vanuit je luie stoel en als je dat echt wilt, zelfs vanuit je bed ;-) 

De volgende online workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie is 17 mei om 13:30 uur.

In die workshop gaan we heel relaxed in op alles wat er komt kijken bij het vinden van de beste arbodienst voor jou. Met 100% garantie op veel ideeën om daarna je zoektocht te starten. En daarnaast:

  • Welke 5 valkuilen er zijn als je op zoek gaat naar de beste arbodienst. 
  • Hoe je voorkomt dat je verkeerd ingerichte arbobeleid je tienduizenden euro's kost. 
  • 5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening die niemand je vertelt.  
  • Hoe je door alle glimmende folders en verkooppraatjes van arbodiensten heenprikt, zodat je nooit meer een verkeerde arbodienst kiest. 
  • Hoe je in 3 simpele stappen direct aan de slag kunt met preventie en duurzame inzetbaarheid en zorgt dat het ook echt werkt. 
  • Waarom gratis arbo niet bestaat en zelfs niets anders is dan een fopcontract, met teleurstelling, frustratie en een vette rekening als resultaat. 
  • De 3 redenen waarom het eigen regie model zelden meer werkt en zelfs zorgt voor honderden miljoenen extra schade voor de BV Nederland.

>>> Aanmelden gratis online workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie