Zo bouw je jouw eigen HR-sekte
15 augustus 2023 
4 min. leestijd

Zo bouw je jouw eigen HR-sekte

Lukt het je maar niet om het MT te overtuigen om te investeren in goede HR? Overweeg dan om een HR-sekteleider te worden.

Dat is namelijk veel makkelijker dan je denkt en heb je eenmaal volgelingen, dan is het heel simpel om je grote doel te bereiken. Om een sekteleider te worden, kun je dit stappenplan volgen, dat ik in grote lijnen zag in de grappige Netflix serie 'How to become a cult leader'.

Kies als eerste gewoon een groter doel dat lekker klinkt. Vrede op aarde, een nieuwe wereldorde, liefde of bevrijding van je aardse ziel en er zijn altijd wel wat willoze slachtoffers die dat een heel goed idee vinden. 

Dus kies je doel en begin dan gelijk met het vinden van je eerste volgeling. 

Bij voorkeur een onzeker typje, of iemand die boos weggelopen is van huis en die jij verovert met charme en heel veel aandacht. Maar let op, want zodra je één volgeling hebt, ga je gelijk op zoek naar de tweede en de derde, en nog veel meer, want regel twee is namelijk 'Verdeel en heers'. 

Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat jouw volgelingen alle aandacht krijgen. Het draait om jou toch, oh grote sekteleider, jij bent toch het centrum van het universum? En hoe krijg je aandacht? Nou, gewoon door dat principe van verdeel en heers. 

Dus als er getrouwde stellen zijn, scheidt ze van elkaar en vertel de mannen bijvoorbeeld dat ze celibatair moeten leven, terwijl jij hun vrouwen heropvoedt. Of andersom natuurlijk, net waar je zin in hebt. Of laat je volgelingen op handen en voeten over straat kruipen, terwijl ze leuzen zingen en vriendelijk naar de mensheid lachen. 

Maar wees wel streng, dus overtreders van jouw regels worden uitgestoten en er wordt nooit meer tegen gesproken. 

Dweep als derde met iets wetenschappelijks of iets Goddelijks. Want dat is het bewijs voor jouw gaven. Charles Mansion bijvoorbeeld, deed een beetje bijbel, een beetje Buddha, een beetje Scientology en roerde er wat vage Beatles teksten aan toe. Daarna had hij binnen no time allemaal weerloze puisterige pubers achter zich aan lopen, die als tijdverdrijf huizen van rijke Amerikanen binnen gingen en de boel op stelten zetten en in afwachting van het einde der tijden ook nog wat bekende actrices vermoordden.

Regel vier: Meen wat je zegt. 

Dus als jij het einde van de wereld voorspelt, moet je een echt goed verhaal hebben als het einde er weer niet in zat. 

Of zorg gewoon, dat je voor het einde met zun allen de pijp uitgaat met een lekker bloederige collectieve zelfmoord die voorafgaat door een laatste orgie ofzeu, gebruik je fantasie. En neem dan bij voorkeur een stukje van de rest van de wereld met je mee, zodat jouw ondraaglijke lichtheid van het bestaan tot het einde der tijden in ieders geheugen staat gegrift. 

Hmm, en je gaat natuurlijk niet als eerste pilletjes slikken of je polsen doen, maar gaat als laatste, want een goede sekteleider zorgt voor zijn schaapjes toch? Die doet dus als laatste het licht uit. Of bedenkt zich en begint opnieuw, dat kan ook.

Nu ja, ik snap dat dit misschien een beetje extreme manier is om te gebruiken in jouw organisatie. 

En het is ook maar de vraag of het lukt om zo jouw MT ter overtuigen, want de kans is best groot dat er in jouw directie een paar potentiële sekteleiders zitten. Of op zijn minst een paar heren of dames met narcistische trekjes. Zie die maar eens om te turnen tot HR-volgeling. Dat gaat nooit lukken natuurlijk.

Gelukkig is er nog een andere manier om mensen te overtuigen van het nut van investeren in goede HR. Een manier die gelukkig niet zo drastisch is en niet dood en verderf als consequentie heeft, maar gezonde en beter functionerende medewerkers, die veel meer opleveren voor het bedrijf, terwijl ze gewoon lekker in hun vel zitten.

Een manier die wel gebruik maakt van allerlei bewezen beïnvloedingstechnieken, maar dan zonder dat morbide en bloederig einde. Die je een grote glimlach en applaus oplevert, in plaats van jarenlange eenzame opsluiting.

Hoe dat werkt, vertellen Pauline Miedema en ik je in de training 'Zo word je HR-adviseur met ballen'. Daarin nemen we je mee in de negen succesformules die ervoor zorgen dat jouw management gaat investeren in menselijk kapitaal.

En dat doen we aan de hand van jouw eigen organisatie, dus met jouw eigen plan als uitgangspunt. Want tijdens de training gaan we je helpen alles in je plan te stoppen wat nodig is voor succes, waarbij het niet alleen gaat om de inhoud, maar zeker ook om de verpakking. 

Ofwel, hoe beïnvloed je nu het MT? Wat zeg je wel en wat zeg je niet, zodat het MT of jouw leidinggevende straks staan te joelen en klappen als je jouw presentatie hebt afgerond? En dan op een manier die bij jou past, dus we laten je echt niet over hete kolen lopen.

Omdat het de eerste keer is dat we deze training geven, heb ik samen met Pauline een mooi aanbod samengesteld. 

Want je krijgt niet alleen een aantrekkelijke korting van € 200,-- op de introductieprijs van €795,--, maar je krijgt ook nog eens twee bonussen t.w.v. € 547,--. 

Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden vóór de deadline. Die is 22 augustus om 18:00 uur. Dit is het aanbod:

Introductieaanbod eendaagse training 'Zo word je HR Adviseur met Ballen'

  • Eendaagse training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'
  • Wanneer: 12 oktober 2023
  • Waar: Amersfoort 
  • Wie: Maximaal 12 deelnemers

+++ Bonus +++

  • Inclusief masterclasses Duurzame Inzetbaarheid (t.w.v. € 99,--)
  • Inclusief masterclasses Recruitment (t.w.v. € 99,--)
  • Inclusief masterclasses Personal Branding (t.w.v. € 99,--)
  • Inclusief 2 x 45 minuten één-op-één coaching met Pauline of mij (in het kwartaal na de training: t.w.v. € 350,--)

Je betaalt voor de training inclusief alle bonussen geen € 1.144 maar slechts € 595,--. 

Inschrijven kan vanaf nu via deze pagina. Je vindt daar ook alle informatie.

>>> Schrijf je in voor de training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'.