Ziet jouw MT Duurzame Inzetbaarheid als geestverruimend experiment?
31 mei 2023 
1 min. leestijd

Ziet jouw MT Duurzame Inzetbaarheid als geestverruimend experiment?

Vraagje, weet jij de uitkomst van deze som?

9-3:1/3+1= ...

Het was een paar jaar geleden een echte breinbreker. Mocht je hem willen oplossen, de uitkomst staat onderaan. Maar lees eerst nog even verder.

Want als je een moeilijke som moet oplossen, gebeurt er iets geks. Want terwijl jij bezig bent je hersens te kraken, worden je pupillen een stuk groter. En hoe moeilijker de som, hoe groter de pupillen worden.

Dus als ik jou een makkelijke som geef, bijvoorbeeld hoeveel is 8 + 7, dan groeien die zwarte gaten in je ogen al een flink stukje. Maar als ik jou echt een moeilijke som geef, zoals de som bovenaan, dan worden jouw pupillen al snel een maatje geestverruimend.

Volgens Psychologie Magazine, waarin ik dit las, kun je aan de grootte van iemands pupillen zelfs de mentale worsteling aflezen.

Stel nu dat je iets probeert te verkopen aan jouw MT, bijvoorbeeld een prachtig plan over wat Duurzame Inzetbaarheid voor jouw organisatie kan betekenen. En je presenteert het plan, waar je al een paar maanden aan werkt, in de maandagmorgen vergadering.

Dan wil je niet dat jouw MT binnen een paar minuten draaierig gaat kijken alsof ze zojuist in de leer zijn gegaan bij een vrolijk paddestoelen uitdelende sjamaan, die ze trauma's laat verwerken uit vorige levens.

Nee, in plaats daarvan tover je beter een simpel rekensommetje tevoorschijn. Een sommetje dat elke zesjarige kan oplossen, al dan niet op de vingers. Zodat jouw plan wordt gezien als de logischste keuze en jouw MT unaniem vóór stemt.

In de masterclass Duurzame Inzetbaarheid vertel ik je hoe je zo'n plan maakt. Ik vertel je ook welke vragen je moet beantwoorden voordat je naar jouw MT stapt. En ik laat je zien waarom 70% van de DI-projecten mislukt en wat je kunt doen om dat te voorkomen.

Dat is in feite een simpel rekensommetje, en ik geef je niet alleen de oplossing, maar ook een uitgebreide uitleg.

Die masterclass Duurzame Inzetbaarheid kun je deze week bestellen met flinke korting. Je bestelt de masterclass met 50% korting via deze link.

Bestel de masterclass Duurzame Inzetbaarheid >>>

Wel een kleine waarschuwing, want de masterclass is een uitgebreide versie van het hoofdstuk over DI uit mijn boek 'HR met Ballen'. Heb je mijn boek al, dan zal een deel je bekend voorkomen. Dat je het weet.

Ps. de uitkomst van de som is 1.