Zelfkastijding langs de uitlaatstrook
09 september 2021 
1 min. leestijd

Zelfkastijding langs de uitlaatstrook

Vorige week kwam ik tot de ontdekking dat de helft van mijn personeelsbestand geen idee heeft wie Storm is, of Oeboema of Van Binsbergen. 

Wat geen echte schande is, maar wel een groot gemis in je opvoeding. Daarom lieve HR-strijders, vandaag even een kleine update in hoe humor je kan redden in moeilijke momenten.

Ik las namelijk in een interview met Michiel Romeyn dat hij een overtreffende trapmanier heeft gevonden om vakkundig af te rekenen met net iets te overijverige hulpsherrifsen die je weleens tegenkomt als je de hond aan het uitlaten bent.

Want toen hij op nieuwjaarsdag ’s ochtends vroeg zijn hond uitliet langs de Weesperzijde, werd hij klemgereden door een paar wel hele fanatieke handhavers. 

"Gelukkig nieuwjaar meneer. U heeft uw hond niet aangelijnd, dus u krijgt 100 euro boete."

Waarop Romeyn zei: "Wat zegt u me nou! Ik dacht dat ik in Het Parool had gelezen dat het op 1 januari vrij was voor honden. Cudt, sorry! U heeft volkomen gelijk, wat ontzettend stom van me. En ik heb nog wel een riem bij me". 

En zakte pal voor de moskee op zijn knieden en begon zichzelf als een imitatie flagellant tot bijna bloedens toe te kastijden. Hij mepte zichzelf keihard op de rug met de hondenriem.

Die Boa-constrictors trokken helemaal wit weg: "Nee meneer, dat hoeft nou ook weer niet!" 

En wisten niet hoe snel ze met piepende banden weg moesten rijden. Die hadden geen zin in godsdienstwaanzinniggedoe op 1 januari en kozen het Boaze-pad.

Humor werkt in elke situatie, of het nu goede of slechte tijden zijn. Met humor krijg je mensen in beweging. 

Bijvoorbeeld als je medewerkers graag wilt helpen gezond hun pensioen te halen met een Duurzaam Inzetbaarheidsprogramma.

Als jij je opstelt als een verzuurde handhaver, dan is de kans groot dat ze hun hakken in het zand zetten, en dat is niet wat je wilt. Maar gebruik je humor, dan gebeurt er meestal iets anders.

Het is een van de dingen die je kunt gebruiken als je aan de slag wilt met Duurzame Inzetbaarheid. 

Meer tips en een blauwdruk om te starten met duurzame inzetbaarheid krijg je in onze gratis online mini-training 'Duurzame Inzetbaarheid in pittige tijden'.

Want of je nu wel of niet Storm of Van Binsbergen na kunt doen, zonder vitale medewerkers kom je nergens. En daar kun je maar beter vandaag nog mee beginnen.

De gratis mini-training over duurzame inzetbaarheid is maandag 20 september om 13:30 uur en duurt ongeveer 60 minuten. 

>> Aanmelden voor de gratis training kan via deze link