Ze wordt niet gelukkig van me 😰
28 september 2022 
1 min. leestijd

Ze wordt niet gelukkig van me 😰

Gisteren kwam ik erachter dat mijn rockbiatch Carmen niet gelukkig van me wordt.

Tenminste, toen ik aan haar vroeg waar zij gelukkig van wordt, was haar top drie: zingen, de natuur en wijn... 

De laatste paar weken ben ik een beetje in de mijmerstand. En dan stel ik soms domme vragen die ik misschien beter niet hardop kan zeggen.

Ik vroeg dit namelijk na mijn Morgenspaziergang met Sam door het bos, dat trouwens prachtig was. Er scheen een klein waterig zonnetje door de bomen en ik zag herfstig groen in wel honderd kleuren. 

Ondertussen luisterde ik naar de heruitgave van 1999 van Prince. En ik realiseerde me ineens, dat ik er eigenlijk best wel heel erg gelukkig van word dat mijn grote held Prince dood is. 

Want nu komt er tenminste allemaal muziek uit, die anders tot in de prinselijke eeuwigheid in een vochtige kluis was blijven wegrotten. 

Ik realiseerde me ook, dat ik ergens de komende maand mijn 500ste column schrijf. En dat ik van elke dag een stukkie schrijven ook heel blij word. 

Maar ook dat ik er heel gelukkig van word dat ik geen enkele interesse meer heb in een nog groter huis, of nog meer spullen, en me al helemaal niet tot over mijn oren in de schulden wil steken hiervoor. 

En dat ik, in tegenstelling tot een goede vriend, waarmee ik laatst een pittige te-veel-wijn-discussie over dit onderwerp had, meer dan genoeg 'Fok joe monnie' heb. 

Fok joe monnie is geld waarmee je tegen die hork van een baas kunt zeggen: "Sur salé, krijg de hik, pleurt op, toedelokie..." 

Het is geld waarmee je het leven kunt overbruggen als het even tegenzit. Of waarmee je een droom kunt waarmaken, je partner kunt dumpen of een paar maanden me-time kunt hebben. 

Ik word trouwens ook heel gelukkig van mijn werk. Dat noemen ze werkgeluk. Daarom ben ik 22% productiever, maken we 40% meer winst, verzuim ik eigenlijk nooit en groeit de omzet van mijn bedrijf keihard.

Over werkgeluk heb ik een masterclass opgenomen samen met Werkgeluk expert Cindy Stechweij. 

Omdat jij misschien krities bent over zo'n soft thema, of omdat je denkt dat dit het zoveelste goeroe-speeltje is waar hip Nederland achteraan loopt, hebben we een kleine preview van deze masterclass voor je opgenomen. 

Daarin vertellen we je alvast drie van de dertien misvattingen over werkgeluk. We leggen je bijvoorbeeld uit waarom werkgeluk niets te maken heeft met unicorns en andere hipster speeltjes, en hoe je je baas kunt uitleggen waarom werkgeluk niet op de HR-agenda mag ontbreken.

Je kunt de preview bekijken of natuurlijk gelijk de masterclass bestellen via deze link