Ze willen niet naar me luisteren
15 november 2022 
2 min. leestijd

Ze willen niet naar me luisteren

Begin oktober was ik met tien andere ondernemers een paar dagen in Rome. 

Ik vertelde mijn mede-ondernemers daar dat ze één ding zeker niet zouden moeten willen. Namelijk een boek schrijven. 

Ik zei letterlijk drie keer. "Doe het niet".

Dat vind je misschien raar, omdat ik het de afgelopen weken alleen maar over mijn boek heb. En dat is het misschien ook wel een beetje.

Maar ik wilde ze waarschuwen voor het proces van zo'n boek. De eenzaamheid als je 's ochtend om zeven uur weer een lege pagina voor je ziet die je moet vullen, het afzien dat het niet een dagje, maar maandenlang duurt, het minutieus vermoorden van je lievelingspagina's vol prachtige volzinnen, die tot in de eeuwigheid in het digitale hiernamaals zijn verdwenen. 

Voor de stress die het schrijven van een boek met zich meebrengt, omdat er dagen zijn dat het je leven volledig beheerst. 

Voor de onzekerheid of dat wat je dan uiteindelijk op papier hebt gezet, wel door iemand anders gelezen wordt dan je vader of je moeder, die toch niet zullen zeggen wat ze er echt van vinden. Hoe onzeker je kunt zijn, als je lief zelfs nog geen bladzijde wil lezen.

Voor het besef, dat als je denkt dat je nu eindelijk klaar bent met schrijven, dat het dan pas echt begint, omdat je minimaal een keer moet herschrijven en je daarna nog maandenlang moet buigen over hoe je het boek aan de man en vrouw mag brengen, omdat de uitgever daar maar een hele kleine rol in speelt.

Maar, zoals een goed ondernemer betaamt, luisterden mijn mede-ondernemers niet naar me.

Sterker nog, een aantal was na de boeklancering van 'HR met ballen' zo enthousiast, dat ze inmiddels volop bezig zijn met schrijven en zelfs op dat feestje mijn uitgever gestrikt hebben om hun eigen boek uit te geven.

En ik ben nu al supertrots op ze, want hun boeken gaan echt levens redden. 

Een van de nieuwbakken auteurs is bijvoorbeeld Marcel Borst van IkStopWel. Hij heeft met zijn unieke methode nu al 10.000 mensen het leven gered, door ze vaak binnen één dag voorgoed te laten stoppen met roken. En daar gaan dankzij zijn boek duizenden levens bij komen.

En dan is er nog Erna Beers van Stop Urineverlies Nu, die een boek gaat schrijven over een onderwerp dat het leven van honderdduizenden vrouwen flink beperkt. Ik zal de titel niet verklappen, maar die is waanzinnig.

En gister kreeg ik ook nog een taart van Edgar Stam van het Team Juridische zaken, die me bedankte voor de inspiratie. Ik vermoed dat hij ook volop aan het schrijven is gegaan.

Gelukkig zijn ze niet alleen eigenwijs, maar ook verstandig en hebben ze dezelfde schrijfcoach als ik ingeschakeld. Dat is Aartjan van Erkel. Mocht je zelf overwegen een zakelijke bestseller te schrijven, kijk dan snel even op de actiepagina van zijn business boek bestsellerprogramma. 

Daar kun je ook lezen waarom ik ervoor gekozen heb om me te laten begeleiden door Aartjan. Want zijn begeleiding heeft er zeker aan bijgedragen dat mijn boek 'HR met ballen' zo'n succes is.

Inmiddels staat 'HR met ballen' al 8 dagen op 1 in de Managementboek Top 100. En sinds afgelopen vrijdag is het ook een officiële bestseller. De uitgever vertelde me, dat de extra grote eerste druk er toch al bijna doorheen is. 

Dus mocht je het boek nog niet hebben besteld, en ben je een zuignap van eerste drukken, grijp dan je kans nu het nog kan. Want hoeveel er nog in het magazijn liggen weet ik niet. 

Als je het boek vandaag bestelt, heb je niet alleen een van de laatste exemplaren van de eerste druk, maar maak je ook nog kans op een van de vijf door mij persoonlijk gesigneerde limited editions, inclusief de ultieme HR-survival kit. 

Want, omdat ik op nummer 1 sta, heb ik de actie verlengd tot 18 november en daarom 5 extra limited editions gereserveerd.

Op de speciale website van 'HR met ballen' vind je alle informatie en alleen daar kun je ook de speciale edities van het boek bestellen. Dit is de link om te bestellen.

Ps. Actie verlengd! Bestel je het boek vóór 18 november, dan maak je kans op een van de 5 gesigneerde limited editions van het boek, inclusief het ultieme HR survival pakket.