Ze ging er met rode pen doorheen
28 juni 2022 
1 min. leestijd

Ze ging er met rode pen doorheen

Het duurde even, maar eindelijk heeft de uitgever mijn hele manuscript gelezen.

Ze heeft bij elk hoofdstuk van alles met een rode pen onderstreept en er ook van alles bij gekrabbeld. Lekker kritisch, dus soms schrijft ze iets als "dit is wel erg hijgerig, kan het wat minder?". Maar ze is vooral ook erg enthousiast. 

Dat vond ik toch best wel even spannend de afgelopen weken, want ik heb weliswaar gekozen voor de meest kritische uitgever, maar wat nu als het allemaal toch tegen zou vallen? Moest ik dan helemaal opnieuw beginnen? 

Gelukkig niet. Want een paar keer schreef ze boven een hoofdstuk iets als "alweer zo'n leuk hoofdstuk". 

Haar eindconclusie was dat de combinatie tussen de theorie en de persoonlijke kant het boek echt uniek maakt. En als laatste schreef ze erbij: "Wat een leuk boek wordt dit".

Daar word ik natuurlijk best blij van. Want dat de uitgeefster ook enthousiast is over mijn boek 'HR met ballen' vind ik in deze fase misschien wel het belangrijkste. 

Maar goed, we zijn er nog niet, want ik schreef al eerder dat ik misschien wel twee of zelfs drie boeken heb geschreven. Dus minstens de helft of meer moet nu geschrapt. 

Ouch!!

Ik heb er de komende maand voor uit getrokken. Daarna gaat het boek naar de redacteur, dan nog naar de opmaak en dan ergens in september naar de drukker. Als alles goed gaat, komt het in oktober of misschien november uit. 

Ofwel, de komende weken duik ik af en toe een beetje onder. Deze week zit ik bijvoorbeeld een paar dagen in een lekker luxe hotel om, zonder al te veel afleiding, de eerste stap in al dat herschrijven te zetten. 

Ik doe dat trouwens samen met tien andere ondernemers, die allemaal ook bezig zijn met hun eigen bedrijf of hun eigen project. 's Avonds borrelen en eten we natuurlijk met elkaar. 

Samen met tien ondernemers een paar dagen keihard werken, inspireert op een waanzinnige manier. Het houdt je scherp en je kunt af en toe sparren als je vastloopt. En  omdat iedereen ondernemer is, zeurt niemand erover dat je te lang over je werk praat ;-)

Ik ben pas twee maanden geleden met deze groep begonnen, maar heb nu al meer in de steigers gezet dan in het hele jaar ervoor. Dus je begrijpt, dat ik er zin in heb om te beginnen zometeen. Dus even genoeg voor vandaag.

Mocht je ook graag willen werken aan je eigen HR-projecten, onder begeleiding van mij en Pauline Miedema, en tegelijkertijd samen met andere gelijkgestemde HR-professionals aan dezelfde HR-thema's werken? Kijk dan even naar het jaarprogramma van BG magazine Plus. Dit is de link met alle informatie.

>>> Bekijk het BG magazine Plus programma