Zal ik anders op halve snelheid praten, zodat je me wel begrijpt?
07 januari 2022 
1 min. leestijd

Zal ik anders op halve snelheid praten, zodat je me wel begrijpt?

Shmuel Zielonka alias Sam Zell is een Amerikaanse miljardair en filantroop.

Toen hij nog studeerde, runde hij een appartmentencomplex in ruil voor gratis kost en inwoning en tegen de tijd dat hij zijn afstudeerhoedje de lucht in gooide, had hij zijn eerste 150 duzend verdiend. Geen idee wat hij nu verdient, maar hij staat in elk geval in de Forbes top 500. 

Gisteren las ik de eerste hoofdstukken van zijn boek: 'Am I being too subtle?

Wat een grappige titel is, want Sam noemt zichzelf een business rebel en staat niet bepaald bekend om zijn subtiliteit. 

Sterker nog, hij is nogal duidelijk in wat hij vindt of wil. En als iemand niet direct binnen 30 seconden snapt wat de bedoeling is, zegt hij: 

"Ik wil best op halve snelheid praten, zodat je wél begrijpt wat ik bedoel."

Maar de uitspraak, die ik voorlopig de uitspraak van het jaar vind, is zijn persoonlijke motto. 

Dat is: "If everyone is going left, look right!"

Wat ik voor je samenvat als: luister niet naar wat de menigte roeptoetert op feekbook, twittert of verLinkedIn, maar verdiep je eens echt in het onderwerp waar je iets mee wilt. Verzamel eerst zoveel mogelijk onafhankelijke informatie en vertrouw dan gewoon je instinct. 

Het zou zomaar een goed voornemen kunnen zijn. Een waar je in elk geval meer plezier aan beleeft dan 30 dagen droog staan, of een week lang broccoliroosjes roosteren. 

Wat ook een goed voornemen is, zeker als je onafhankelijke informatie zoekt over het vakgebied HR, is de speciale Goede Voornemens Bundel van BG magazine Plus die ik voor je heb samengesteld. 

Het zijn vijf masterclasses waarmee je zeker een succes maakt van goede voornemens. Masterclasses die het motto van Sam Zell gewoon toepassen. Want bij het schrijven van ervan keken we heel vaak naar rechts, zeker als de HR-horde weer eens naar links wilde.

Het zijn masterclasses over Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding, Werkgeluk, Werkdruk en Adviesvaardigheden.

Je kunt de bundel deze week bestellen met € 328,-- korting. Je betaalt geen € 625,--, maar slechts € 297,-- voor alle vijf masterclasses.

>>> Bekijk deze pagina met alle nitty gritty details

En nu naar rechts...