Wordt het niet tijd om iets te gaan doen?
04 juli 2023 
1 min. leestijd

Wordt het niet tijd om iets te gaan doen?

Als je iets wilt leren, dan lees je daarvoor meestal een leerboek.

Als je het boek uit hebt en je legt het weer weg, dan weet je een week nog ongeveer 10% van wat erin stond. Best een beetje jammer toch?

Als je hetzelfde boek luistert, onthoud je ongeveer 20%. Als je er ook nog naar kijkt, dus met plaatjes, dan wordt het 30%. Dat is al een stuk beter.

En als je leest terwijl je tegelijkertijd luistert, dan onthoud je zelfs 50%.

Dit heb ik je allemaal al eens verteld. Ik heb dit ook niet zelf verzonnen natuurlijk, het is het pyramidemodel van het leerproces.

En die pyramide gaat nog een flink stuk verder, want als je de leerstof met anderen bediscussieert, er een toespraak over houdt, of er een simulatie van maakt, dan onthoud je tot wel 90% van wat je hebt geleerd. 

Dat is ook het moment dat theoretische kennis wordt omgezet in een echte competenties. Door zeg maar simpelweg te doen en te oefenen.

Dat is precies wat Pauline Miedema en ik een met klein clubje HR-strijders gaan doen in onze nieuwe training 'Zo word je HR-adviseur met ballen in één dag'. 

Simpelweg doen en oefenen.

Aan de hand van ons boek 'HR met Ballen' gaan we een hele dag samen aan de slag om van jou een HR adviseur met ballen te maken. 

Ons boek staat vol met de lessen die wij hebben geleerd door duizenden HR Strijders te helpen. Tijdens de training gaan we de 9 succesformules om het MT te overtuigen te investeren in menselijk kapitaal, samen in de praktijk brengen. 

Die dag ga je ook werken aan je eigen HR-plan. En aan het einde van de dag presenteer je jouw plan zelfs aan het oefen-MT dat je voorziet van feedback, waarna je de puntjes op de i zet en helemaal klaar bent om je eigen MT van hun stoelen te blazen.

Op de speciale pagina kun je alle details lezen over de training 'Zo word je HR-adviseur in één dag'.

Deze week kun je je daar aanmelden voor de early bird prijs. Je betaalt tot vrijdag 18:00 uur namelijk geen € 795 maar slechts € 595. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees alles over de training 'Zo word je HR-adviseur met ballen in één dag' >>>