Word jij een professionele lanterfanter?
27 november 2020 
2 min. leestijd

Word jij een professionele lanterfanter?

Een paar jaar terug hoorde ik een Amerikaanse copywriter het verschil uitleggen tussen lui zijn en professioneel lanterfanten.

Je hebt namelijk mensen die aartslui zijn, die nooit nie nergens zin in hebben. Die hebben zadeltassen tot onder hun oksels, zien zo grauw als een verkrekte reiger en beschouwen een pak melk halen bij de supermarkt als een marathonvierdaagse.

Maar je hebt dus ook mensen die lanterfanten als kunst zien. Die zijn dus niet lui, maar denken altijd na hoe ze iets zo kunnen doen, dat het ze zo weinig mogelijk tijd kost.

Die hebben geen zin in zware arbeid waar je knieden stuk van gaan, of waarvan je zo krom gaat lopen dat het lijkt alsof je een meloen in je bovenrug hebt zitten.

Dat zijn mensen die gewoon geen zin hebben om af te stoempen op de hele dag dezelfde repeterende taken die je tot in je angstzweterige nachtmerries achtervolgen.

Nee, ze gebruiken hun kostbare tijd liever voor hun veertien hobby’s, voor extra quality time met familie, of gewoon een goed gesprek met een glas wijn erbij.

En dankzij dit soort mensen hebben we nu auto’s, computers, afstandsbedieningen en allerlei handige machines die het werk voor ons doen.

De meeste HR-professionals willen ook graag professioneel lanterfanten. Want grote kans dat jij dit werk bent gaan doen omdat je graag met mensen wil werken.

Maar in de praktijk zijn veel HR-professionals vooral bezig met HR-punaisepoetserij.

Contractgeneuzel, cao-fetisjisme en spijbelende medewerkers op maandagmorgen. Managers die zich gedragen als jengelende peuters en met iedereen lopen te matten.

Of je bent de hele dag bezig om steeds opnieuw dezelfde suffe Excel sheets en lijstjes in te vullen. Vaak sta je er ook nog Remy allennig-op-de-wereld voor, zonder collega’s met wie je even kunt sparren.

En als je jouw fantastische HR-beleidsplan – waar je twee maanden aan hebt gewerkt -eindelijk mag presenteren aan je nogal vierkante managers, is het net alsof je Chalcatongo Mixtec spreekt en zij alleen het plat Noord-Achterhoeks beheersen.

’s Avonds plof je doodmoe op de bank en kom je niet verder dan episode 8 van seizoen 6 van teen of tandere slaapverwekkende Netflixserie vol gebotoxte plofkoppen.

Herkenbaar? Dan ben je helemaal klaar voor de edele kunst van HR-lanterfanterij.

Precies daarom hebben we BG magazine Plus voor je uitgevonden. Zeg maar onze eigen HR-lanterfanterij machine.

In dit nieuwe membership, dat in januari begint, delen we alle kennis over HR die wij hebben opgedaan bij het helpen van meer dan 12.500 klanten.

Niet met ingewikkelde theoretische gaapcollege’s van Professor Saaigaren, niet met maandenlange opleidingen in een muf hotelzaaltje met pastelgroene vloerbedekking, maar met korte praktische online masterclasses, met vooral heel veel voorbeelden uit de praktijk. Van HR-experts die jarenlang in de keukens van honderden organisaties hebben staan soppen.

Elke maand krijg je van ons een masterclass over één HR-thema. Die maand ga je daar mee aan de slag.

We vertellen je wat er misging bij andere bedrijven, hoe jij dat voorkomt en wat je dan wel moet doen. Zodat je niet meer hoeft te struikelen over complexe HR-onderwerpen waardoor je knieden steeds vol met bebloede korsten zitten.

Die masterclass kun je ook gewoon in je onesie op de bank kijken. Of op je oortjes beluisteren, terwijl je lekker de hond aan het uitlaten bent in het bos.

En een keer per maand kom je online samen met andere HR-professionals die met dezelfde vragen worstelen als jij. Dan kun je al je vragen aan onze HR-experts stellen en delen we alle kennis die we samen hebben.

En dat duurt allemaal niet langer dan een gemiddelde Netflix-episode, dus je hebt daarna nog alle tijd voor jezelf.

Kijk dat is nu professioneel lanterfanten 😉

De komende 7 dagen kun je gebruik maken van het eenmalige aanbod.

Je betaalt namelijk geen € 1.188,– maar slechts € 497,– als je nu een BG magazine Plus abonnement neemt.

Dat is bijna 60% korting en die speciale prijs houd je zolang je abonnee blijft.

Tijdelijk krijg je er ook nog eens 4 bonus masterclasses t.w.v. € 397,– bij en 30 minuten één-op-één coaching.

Het aanbod is geldig tot 3 december 18:00 uur. Daarna gaat de prijs omhoog en vervalt de bonus.

Bekijk hier alle details over BG magazine Plus programma.

https:/bgmagazine/actieaanbod-plus