Word jij de volgende Minister van Financiën?
14 januari 2022 
1 min. leestijd

Word jij de volgende Minister van Financiën?

Om een punt te maken over HR en het gebrek aan inzicht in cijfers, ben ik soms niet zo aardig over boekhouders. Zoals afgelopen dinsdag.

Daarop stuurde Jan Hultink me een mail. Jan is, voor zover ik weet, de enige van de bijna 6.000 lezers van HRM-tertainment die zowel hoofd HR is als hoofd van de boekhouding.  

-----

'Potverjandriedubbeltjes Bob, heb je het weer over een saaie boekhoudstudie. 

Maar misschien heb je gelijk en wordt het pas interessant als je weet dat dit de basis is van een goede bedrijfsadministratie. 

 Aanpalende gedachte: Minister Kaag is ook geen boekhouder (en ook niet van de financiën), benieuwd hoe zij ’s lands financiën gaat beheren…. 😉'

-----

Jan heeft niet alleen gevoel voor humor, maar ook een punt. 

Een, die hij als man die met één voet in HR en met de andere in de balanselarij - dus met verstand van zaken - ook kan maken.

Want als je zonder verstand van cijfers Minister van Financiën kan worden - toch een van de belangrijkste posten in ons kikkerland - dan is niet alleen het glazen plafond gelukkig beslecht, maar dan is misschien wel alles mogelijk. 

Wat in elk geval mogelijk is, is dat je volgende week al een set HR KPI's hebt die je met trots presenteert in het MT. 

Dat deze KPI's bovendien klinkende getallen zijn. Getallen waar zelfs de financieel directeur een beetje spuug van in zijn rechtermondhoek krijgt, zo enthousiast wordt hij ervan.

HR KPI's die je ook bijna achteloos uit je mouw schudt, zelfs als je nooit verder bent gekomen dan de tafels en wat staartdelingen. 

Welke KPI's dat zijn, vertel ik je in de online mini-training: 'Maak gehakt van nietszeggende HR KPI's'.

De training is aanstaande maandag 17 januari om 13:30 uur en geef ik samen met Pauline Miedema. In de training ontdek je ook:

  • Hoe je KPI’s opstelt waarmee je je jouw manager overtuigt van jouw plannen.
  • Waarom de meeste HR-professionals denken dat ze geen KPI's nodig hebben en waarom ze daarom zo stuurloos zijn als een rubberbootje op de oceaan. 
  • Welke KPI’s je moet gebruiken om elke maandag een homerun te slaan in het MT.
  • Welke 3 KPI's onmisbaar zijn voor de HR-afdeling.

Aanmelden doen je via de link:

>>> aanmelden voor de gratis online mini-training Maak gehakt van nietszeggende KPI's

Tot morgen.

Ps. Check ook de andere nieuwe trainingsdata en de Workshop arbo en preventie in de kalender. De trainingen beginnen volgende week alweer.