Welk advies geef jij aan de zestienjarige versie van jezelf?
20 december 2021 
2 min. leestijd

Welk advies geef jij aan de zestienjarige versie van jezelf?

In The Red Hand Files beantwoordt rockster Nick Cave vragen van zijn fans. Dit vroeg de jonge Taya:

"Ik ben zestien jaar oud en heb net pas jouw muziek ontdekt. Ik vroeg me af, welk advies zou jij geven aan de zestienjarige versie van jezelf en waarom?"

Dit was, vrij vertaald, het antwoord van Nick:

"Dat is een hele goede vraag en die wordt me vaak gesteld, maar ik vind het een hele moeilijke vraag om te beantwoorden. 

Het probleem is namelijk, dat ik in feite die zestienjarige nog steeds ben, maar dan een halve eeuw ouder. En niet alleen dat, maar terwijl ik hier aan de keukentafel zit, met de zon die door het raam schijnt en jouw geweldige vraag beantwoordt, heb ik de kennis dat deze oudere ik - de huidige versie van mijn jongere ik - vooral blij is.

Tegelijkertijd is mijn oudere ik beschermend en wil mijn zestienjarige ik waarschuwen om geen fouten te maken, waarvan mijn oudere ik weet dat die hem pijn gaan doen.

Maar weet je, die oudere en meer ervaren versie van mezelf weet ook dat pijnlijke ervaringen meestal de dingen zijn die uiteindelijk pas echt betekenis aan het leven geven.

Mijn oudere ik weet ook dat mislukkingen in het leven gewoon een manier zijn om de weg te bereiden voor je lotsbestemming, die jouw jongere ik naar de plaats brengt waar ik op dit moment ben - een vooral fijne plaats, waar ik kan zitten, terwijl de zon door het raam komt en waar ik een antwoord schrijf op jouw hele goede vraag.

Ik wens je een mooi leven Taya, het ligt nog helemaal voor je. 

Love, Nick"

En dan even terug naar het hier en nu. Ik kan je niet beloven dat ik zo'n prachtig inzicht geef in de online mini-training, die ik vanmiddag samen met Pauline ga geven. 

Maar ik beloof je wel dat je 5 inzichten krijgt die de huidige versie van jezelf als HR-professional helpen om een betere, blijere en vooral sterkere versie van jezelf te worden. 

Een met ballen zelfs, want de training heet niet voor niets 'Hoe word ik adviseur met ballen?'

Lijkt je dat wat? De gratis training begint vanmiddag om 13:30 uur en duurt een uur.

In deze gratis online mini-training ontdek je ook: 

  • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor adviseur jij bent. 
  • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt. 
  • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt, zonder dat je foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken. 
  • Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staan en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken. 

Meedoen? Je kunt je aanmelden kan via deze link: 

>>> Aanmelden voor de gratis training Hoe word ik HR-adviseur met ballen