Wegjaag vacature
23 oktober 2023 
2 min. leestijd

Wegjaag vacature

Vandaag even compleet iets anders dan je van mij gewend bent.

We zijn namelijk op zoek zijn naar een nieuwe klantmanager en daarom heb ik een anti-vacature geschreven. Daarin vertel ik je waarom je vooral níet moet solliciteren op deze functie. 

We zoeken voor 28-36 uur per week een ronduit nieuwsgierige klantmanager voor HR Navigator. Iemand die onderdeel wordt van ons hechte team in het hart van Amersfoort en snapt, dat aandacht en persoonlijk contact de sleutel tot succes zijn. 

Maar voordat je te enthousiast wordt: 

 • We betalen een stuk minder dan een corporate bedrijf en je krijgt ook geen glimmende leaseauto. Je bezoekt namelijk nooit klanten of leveranciers. Veel liever stap je op je fiets om desnoods met je wollen sokken languit op de verwarming de klant te helpen vanuit het mooiste kantoor van Amersfoort. 
 • De telefoon vind je een ongelofelijk sexy wezen, naast je partner misschien, en het liefst breng je daarmee door - als een verliefde puber in innige omhelzing met je klanten - omdat je dan door kunt vragen en zo dingen voor elkaar krijgt. 
 • Je bent geen verkoopdrammer die klanten alles door de strot duwt. Salestijgers worden door ons het pand uitgejaagd met een ouderwets dubbelloops jachtgeweer.
 • Als we je aannemen, investeren we veel tijd in hoe je klanten een 9+ ervaring geeft. Dat leer je niet in een paar maanden, dus als je zo’n golddigger bent bent, die elk half jaar zijn CV oppoetst en een nieuw suikeroompje zoekt, dan verdoe je onze en je eigen tijd. 
 • We nemen je niet zomaar aan. Behalve een gesprek met zo’n beetje iedereen in het bedrijf, ga je ook minstens een dag meedraaien. Pas dan snap jij wat we doen en weten we of je in ons team past. 

Voordat je solliciteert, er zijn nog wat dingen die niet in je DNA mogen ontbreken: 

 • Je bent reuze nieuwsgierig naar degene die je aan de lijn hebt en het liefst zou je dan ook de hele dag met klanten spreken. Soms ben je zelfs verbaasd, dat je er gewoon voor betaald krijgt. 
 • Je onderhoudt relaties met klanten en leveranciers alsof het je beste vrienden zijn, toch snap je dat je niet met ze in de kroeg staat te brallen. 
 •  Je vindt het vanzelfsprekend dat je collega’s steeds zoeken naar manieren om het nóg beter te doen. Jij wordt zelf ook erg sikkeneurig als iets niet werkt of als je twee keer hetzelfde moet doen, terwijl dat gewoon geautomatiseerd kan worden. 
 • Je meldt je niet gelijk ziek als je een keer minder positieve feedback krijgt, omdat je weet dat je de volgende dag gewoon weer een dikke pluim verdient. 
 • Je kunt klokkijken en snapt dat de klant chagrijnig wordt als jij steeds aan Brabantse kwartiertjes doet. 
 • Je hebt een brede algemene kennis, die goed van pas komt bij alle gesprekken die je voert met ondernemers, HR-strijders en managers, maar die je ook kunt inzetten bij de gezamenlijk lunch als we de vraag van de dag stellen. 
 • Je hebt geen ballenbak, klimrek of andere onzinnige fratsen nodig om je werk te doen. Je krijgt wel een fijn salaris, een ruime onkostenvergoeding en vooral alle ruimte om lekker te werken en jezelf te ontwikkelen. 
 • Uitzicht op de toren en gratis lunch - nu ja, de accountant vindt dat je daarvoor 1 euro moet bijdragen - zijn inbegrepen.

Toch nieuwsgierig geworden? Klik dan op de link hieronder en lees wat je gaat doen.

Bekijk de vacature voor klantmanager >>>