Wat je kunt leren van mislukte vakantiekiekjes
20 augustus 2020 
2 min. leestijd

Wat je kunt leren van mislukte vakantiekiekjes

Als je begint met fotograferen, dan is de kans groot dat je wat beginnersfouten maakt.

Je vergeet de lensdop van je camera af te halen, zodat je een paar hele mooie glansafdrukken hebt van zwarte gaten.

Jouw prachtige kinderen willen eindelijk eens allemaal lachend op de foto, zonder gezeur en zonder elkaar het leven zuur te maken, maar helaas. Het enige wat je scherp hebt gesteld, is dat hek achter jouw bloedjes. Tot op de millipixel prachtig scherp roestig ijzerdraad, dat wel.

Bij mijn ouders thuis was het niet anders. Daar staan nog steeds fotoboeken vol vingers-voor-de-lens-kiekjes.

Of je accu is leeg, terwijl er net een schattige bambimamsi uit het bos komt lopen en je hebt geen reserve-accu.

En dat prachtige gebouw staat heel artifarti op een scheve horizon, als een moderne variant van de toren van Pisa. Maar dan zonder noemenswaardige historische betekenis en dus gewoon heul errug lelluk.

Oké, smartazzz, jij hebt een mobiel, dus dat gebeurt jou niet.

Waarom zijn de meeste foto’s dan gewoon saai? Zeker die met de mobiel gemaakt zijn. Nee, en nu niet aankomen met al zilveren camera onwaardige, door je schoonmoeder en je beste vriend(in) gelikete kiek-mie-eens-kiekjes die je op fakebook zet.

Want die zijn meestal niet best. Maar niet liken is geen optie op social media, weet je nog?

Dus niemand die je tegen je zegt dat het onderwerp te klein op de foto staat, of dat je het principe van de gulden snede niet toepast, of dat de belichting gewoon niet goed is.

Enne een goede foto begint niet bij de nabewerkingsapp, maar bij precies… een GOEDE foto …

En dat draait om voorbereiding: kijken, de compositie, het onderwerp, de achtergrond, de belichting. En een bietje geduld.

Bij Duurzame Inzetbaarheid is dat ook zo. Veel HR-professionals die hiermee aan de slag gaan, gedragen zich als een beginnende fotograaf. Ze kopen een mooi toestel met een kek kleurtje en zodra ze wat zien glinsteren, rukken ze die camera uit de tas en flitsen maar.

Maandag smoeffiedag, dinsdag sportschoolochtend, woensdag yogabreak en vanaf donderdag zit iedereen al weer meesmuilend aan de kroketten en berenklauwen.

Want de meeste HR-professionals hebben geen idee wat ze moeten doen als het gaat om Duurzame Inzetbaarheid. Veel aanbieders roeptoeteren maar wat en veel bewijzen wát er nu precies werkt, zijn er ook al niet.

Niet gek dat 70% van de DI-projecten falikant mislukt.

Veel DI-beleid strandt in goede bedoelingen, gebrek aan belangstelling van het management én medewerkers, en vaak wordt ook nog het budget afgeknepen, waardoor je niet verder komt dan wat kekke gadgets die niemand na de eerste week nog blieft.

Terwijl DI júist nu, in wat minder goede tijden, op de agenda zou moeten staan.

Want één ding is zeker, jij en ik weten gewoon dat er ongelofelijk veel mogelijkheden zitten in het duurzaam inzetbaar zijn en blijven van personeel. Maar dat vergt kennis over het onderwerp, een goede voorbereiding, goed materiaal en dusssz een bietje geduld.

Daarom hebben Pauline Miedema en ik een nieuwe online training voor je gemaakt. Die training gaat over Duurzame Inzetbaarheid in goede en slechte tijden.

Die training is een voorproefje op het vernieuwde online programma van BG magazine dat we binnenkort lanceren.

De training is 27 augustus, duurt zo’n 90 minuten, is gratis en je kunt je hieronder aanmelden:

Duurzame Inzetbaarheid in goede en slechte tijden

Oh ja, de training zit al bijna vol, dus meld je alsjeblieft alleen aan als je ook echt aanwezig bent.

Want we hebben beperkt plaats en ik baal ervan als jij niet komt opdagen en de plek bezet van iemand die wel gemotiveerd is om wat te leren. Capiche! 😉