Wat je kunt leren van deze Yoganista hond
04 februari 2021 
2 min. leestijd

Wat je kunt leren van deze Yoganista hond

Dit weekend zag ik een filmpje over een yogahond.

Die deed met haar baasje een volledige yoganista set.

Eerst rolde ze keurig netjes de mat voor haar baasje uit, en begon natuurlijk met haar favoriete houding: de hond met het hoofd omhoog.

Maar ze deed ook gewoon de kameel, strekte haar linkerachterpoot en rechtervoorpoot eens flink uit en probeerde toen zelfs de duif.

Daarna pakte ze de opblaasbal en ging als een acrobatische circusact zich nog wat extra uitsloven voor de joetoep troepen.

Het is unglaublich wat je een hond allemaal kunt leren. Maar ook hoeveel plezier een hond heeft als je echt aandacht aan zo’n beessie besteedt.

Toch komen de meeste hondeneigenaren niet verder dat een rondje groenstrook, een keertje opzitten, pootje geven en daarna snel weer op je plaats.

En eigenlijk is dat ook zo met veel werkgevers en hun arbodienst. Want veel organisaties vinden nog steeds dat hun arbodienst vooral moet opzitten en pootjes moet geven.

En snappen dan niet dat die arbodienst dat op een gegeven moment alleen nog maar doet als hij een hondenkaakje krijgt en een dikke vette factuur mag sturen.

Je kunt ook besluiten écht samen te gaan werken met je arbodienst.

Dus geen onverschillig loopje langs de grasstrook voor een plasje en een nummertje twee, maar echt tijd aan elkaar besteden.

Dan heb je niet alleen veel meer plezier met elkaar, maar de kans is ook heel groot dat je bizarre resultaten gaat boeken, die de balkunstelaarij van de yogahond ver overstijgen.

Want niet alleen je verzuim zal dalen, maar ook de productiviteit van je medewerkers gaat omhoog.

Zo’n arbodienst doet dan geen obligaat minikwispeltje bij jouw binnenkomst, maar rent als een dolle heen en weer, omdat ze weet dat ze weer een hele dag voor jou mogen werken.

Die ligt de hele dag vol-verwachting-klopt-ons-hart te wachten, tot ze weer voor je in actie mag komen. En daar wordt niet alleen zo’n arbodienst blij van, maar jij helemaal.

Denk jij nu: maar ik heb een arbodienst die de hele dag op z’n mat ligt te maffen en het enige kunstje dat die kan is ruften laten? En wil je weten hoe dan dat anders kan?

Dan heb je twee opties:

Je kunt meedoen aan onze gratis workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie.

Daarin vertellen Marco en ik je alle kunstjes die we de afgelopen tien jaar hebben geleerd om een arbodienst te selecteren die elke dag dolenthousiast met jou aan de slag gaat. Je kunt je aanmelden via deze link.

Aanmelden voor de workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie

Of je kunt ook meedoen aan onze gloedjenieuwe training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’.

In deze gratis online mini-training leer je:

✓ Hoe je knaken verdient met het zaaaaaiste HR-thema ooit

✓ Hoe het komt dat zoveel bedrijven jaar op jaar tonnen verzuimschade accepteren omdat ze niet verder kijken dan hun snuit lang is

✓ Wat klimaatontkenners en goedkope arbocontracten met elkaar gemeen hebben, en wat jij vandaag anders kunt doen, zodat het verzuim gelijk een flink stuk afkoelt

Aanmelden voor de training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding