Patrick J. McGinnis is de uitvinder van de term FOMO. Kort voor Fear of Missing Out.
Ben jij een FOMO sapiens, dan ben je de hele dag bang dat je iets mist.
Daarom tsjek je om de drie minuten je mail en neem je steeds weer een nieuw shotje van je insta of feekboek.
Er zijn zelfs grappige FOMO filmpjes waarin je misschien wel het gedrag van een van je pubers herkent, met een heuse Hollywood ster (nu ja, ze speelde een vampier die op hoge hakken iemands bloed dronk in een vampierenserie... maar toch).
Maar als je nu denkt dat FOMO heul erg is en dat er kamervragen of zo over gesteld moeten worden, er is iets wat nog erger is.
Dat is de Evil Twin van FOMO. De Mr. Hyde, the Joker en Hannibal Lecter ineen.
Maak kennis met FOBO, kort voor Fear of Better Options.
Als je last hebt van FOBO, dan maak je namelijk geen enkele keuze meer, omdat je denkt dat er misschien ooit een keer een net iets betere optie langskomt.
Je stelt elk besluit zo lang mogelijk uit. Je staat bijvoorbeeld voor het rek in de supermarkt alle tweehonderddertig soorten broodbeleg te bestuderen op het percentage suiker en e-nummers of zo, en kan na een half uur nog niet kiezen of het fructose of glucose wordt.
Maar je doet het ook bij ingewikkelde dingen, een huis kopen, relaties, vakantie, een nieuwe baan, of in je werk.
Je stelt jouw keuze net zo lang uit tot je het niet meer uit KUNT stellen.
En dan kies je opeens heel snel, maar dan een volstrekt willekeurige optie, eentje die toevallig voorhanden is, en die meestal niet zo'n goede is. Zonder nog maar een seconde stil te staan bij de consequenties. Terwijl je net weken of maanden alles hebt gewikt en gewogen.
Dus je kiest voor de willekeurige pot broodsuiker van de Euroshopper met 80 procent tandbederf. Of je biedt ongezien een ton meer dan die andere aspirant kopers voor dat zestiende huis dat je deze maand bekeek. Waarbij je negeert, dat er net zes Deense Doggen uit het huis van de buren kwamen.
Zelfs een HR-strijder als jij kan last hebben van FOBO, zeker op het werk. Bijvoorbeeld als je een arbodienst zoekt, of een preventiepartner of een verzuimverzekering.
Sommige HR-professionals gaan bijvoorbeeld alle websites van 150 gecertificeerde en ook nog alle 342 niet-gecertificeerde aanbieders uitpluizen. En als ze daar dan na drie maanden klaar mee zijn, dan nodigen ze er volstrekt willekeurig een stuk of tien uit. En dan volgt er nog een ronde en nog een.
En dan wordt het project toch nog even uitgesteld. Andere prioriteiten. Het is toch niet goedkoper. We hebben nog eens een goed gesprek gehad en de aanbieder beloofde beterschap.
En tja, ze lijken allemaal op elkaar. Of tja, ze zijn wel erg verschillend. En ja, ons verzuim is 9 procent, maar we hebben even andere prioriteiten. Uh sorry, maar welke precies dan?
Herkenbaar? Ben jij al maanden bezig maar lukt het maar niet de juiste partner te vinden, of om überhaupt in beweging te komen?
Dan heb ik vandaag de oplossing voor je. Want vandaag hoef je maar één keuze te maken. Echt eentje maar.
Want wij hielpen al meer dan 15.000 organisaties bij het vinden van de beste partner.
Hoe we dat doen? We stellen je een paar supersimpele vragen.
Klinkt eenvoudig, maar het zijn vragen die niemand anders je stelt en waardoor we samen snel tot de voor jou meest geschikte oplossing komen.
Daarna ga je in gesprek met drie aanbieders die een echte oplossing bieden voor jouw vraag. Aanbieders die ook nog eens capaciteit hebben en die met een grote glimlach staan te trappelen om te mogen beginnen.
Zodat je morgen kunt starten en je korte metten maakt met FOMO en FOBO tegelijk.
Dus ben je al maanden aan het ploeteren met het vinden van een arbodienst of een preventiepartner en lukt het maar niet om concreet te worden? Dan hoef je vandaag maar één ding te doen.
Maak hieronder een keuze. Het zijn er maar drie ;-)
>>> Zoek de beste passende arbodienst