Wat doe je als je medewerker te lang op de pot zit?
17 januari 2022 
2 min. leestijd

Wat doe je als je medewerker te lang op de pot zit?

Elke medewerker moet wel eens naar de pot. Dat is menselijk.

Maar als die medewerker te lang of te vaak op dit pot zit, dan gaat dat wel ten koste van productiviteit.

En wie zegt dat die medewerker ook echt iets menselijks aan het doen is?

Voor hetzelfde geld zit die lekker zijn socials te swipen, uitgebreid te bellen met een vriendin over een nieuw kapsel of een hazetukkie te doen.

Zo denkt Amazon in elk geval. En dus hebben ze wat gedaan aan dit 'wangedrag' op het kleinste kamertje.

Bij de vestigingen van Amazon is die pot namelijk een beetje schuin gezet. Alsof je dus op een zwarte piste moet schitten.

Amazon is een van de grootste werkgevers ter wereld. En ze staan niet bepaald bekend als toffe werkgever. Sterker nog, het aantal minuten dat een werknemer gemiddeld op de pot zit, wordt waarschijnlijk gemeten.

Net als het aantal minuten dat iemand een praatje maakt met een collega, de keren per dag dat hij even loopt te dollen en even niet werkt, of even lekker een slokje koffie neemt om te overdenken.

Ik durf zelfs te wedden dat grote baas Jeff dit in zijn KPI dashboard heeft staan. En dat hij zijn HR mensen dit soort nutteloze metinkjes elke maandag laat presenteren in het MT.

Daar kun je behoorlijk druk mee zijn. En zolang er genoeg mensen zijn die voor zo'n shitty werkgever willen werken, kom je er ook nog mee weg.

Terwijl je als HR ook dingen kunt meten waar niet alleen je MT blij van wordt, maar ook je medewerkers.

Dat die zelfs zo blij worden, dat ze op een feestje telkens heel enthousiast over jouw organisatie gaan vertellen. Dat ze misschien zelfs hun beste vriend of vriendin als collega zouden willen hebben.

Maar dan moet je dus niet de invloed van de zithoogte gaan meten op de gemiddelde toiletduur, maar iets heel anders.

Wat je dan precies moet meten, vertel ik je maandag in de online mini-training: 'Maak gehakt van nietszeggende HR KPI's'.

De training is aanstaande maandag 17 januari 13:30 uur en die geef ik samen met Pauline Miedema. In de training ontdek je ook:

  • Hoe je KPI’s opstelt waarmee je je jouw manager overtuigt van jouw plannen.
  • Waarom de meeste HR-professionals denken dat ze geen KPI's nodig hebben en waarom ze daarom zo stuurloos zijn als een rubberbootje op de oceaan.
  • Welke KPI’s je moet gebruiken om elke maandag een homerun te slaan in het MT.

Na de training weet je ook welke drie HR KPI's voor jouw organisatie de beste zijn. KPI's die je bovendien met trots vertelt en waar je je niet voor gaat schamen op het kleinste kamertje. Aanmelden doe je via de link:

>>> aanmelden voor gratis online mini-training 'Maak gehakt van nietszeggende KPI's

Tot maandag.

Ps. Check ook de andere nieuwe trainingsdata en de Workshop arbo en preventie in de kalender. De trainingen beginnen volgende week alweer.