Waarom je soms de grote Mieke Telkamp vraag moet stellen
27 oktober 2020 
1 min. leestijd

Waarom je soms de grote Mieke Telkamp vraag moet stellen

Een goede vriend van mij is al een jaar of 20 aan het daten.

Vaak is dat daten maar een of twee keer, maar soms blijft er eentje hangen. Dan zijn er gevoelens in het spel, wordt er een snaar geraakt, of dwarrelt er vlinderfladderij.

Maar als je wat ouder bent zoals hij, dan weet je ook dat je misschien geen tijd meer te verliezen hebt. Als Cupido dan een soort van raak schiet, dan is het dus al snel tijd voor de grote Mieke Telkamp vraag.

Die grote vraag is natuurlijk: ‘Waarheen leidt de weg?’

Want ik zie dit misschien wel zitten, maar jij ook? En als jouw antwoord ja is, hoe dan? Door niet te lang te dralen en die vraag te durven stellen, blijkt vaak dat die weg helemaal nergens heen leidt. Die loopt gewoon morsdood.

Veel organisaties stellen die vraag ook regelmatig aan hun medewerkers. Want ze willen graag dat hun werknemers breed inzetbaar zijn en zelf de regie nemen op hun loopbaan.

Juist in coronatijd blijkt dit onderwerp nog meer ter tafel te komen dan anders. Werkgevers willen een medewerker die blijft leren en zich ontwikkelen, die ‘arbeidsmarktproof’ is en open staat voor beweging.

Maar is het wel realistisch dat je verwacht dat de medewerker blijft meegroeien? En moet je die Mieke Telkamp vraag wel stellen aan elkaar?

Daarover gaat het premium artikel dat je vandaag van mij krijgt.

Lees hier hoe je duurzame inzetbaarheid bespreekbaar maakt

7 dagen lang de beste artikelen van BG magazine

Omdat we vorige week de 12.500-ste klant hebben geholpen, krijg je van mij 7 dagen lang één premium artikel van BG magazine toegestuurd. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Dus ook als je geen abonnee bent. Elke ochtend om 10:30 uur sharp zit er een nieuw artikel in je mail.

Wil je alles kunnen lezen? Neem dan een introductie-abonnement op BG magazine

Bonus – een jaarabonnement op BG magazine met € 64,– korting

Abonnee worden is extra aantrekkelijk, want tot 2 november 17:00 uur betaal je geen € 97,– maar slechts € 33,– voor het eerste jaar. Een korting van maar liefst € 64,–.

Met dit abonnement heb je toegang tot àlle publicaties op BG magazine: dus alle artikelen, columns, nieuws, dossiers, interviews en meer.

>>> Ja, ik wil een abonnement

Groeten,

Bob Zeeger

Ps. Tot morgen, dan vertel ik je waarom sommige mannen eigenlijk nog gewoon kleine jongetjes zijn.