Waarom je niet moet luisteren naar werkdruk-gnoeroes
09 april 2020 
2 min. leestijd

Waarom je niet moet luisteren naar werkdruk-gnoeroes

Als je het druk hebt, ga jij waarschijnlijk net als de meeste mensen harder werken. Minder afleiding, meer focus. Gewoon meer doen in minder tijd. To do's afvinken.

Klikt logisch toch?

Dus zoek je naar manieren om slimmer te werken. Hoe zorg je ervoor dat je niet afgeleid wordt? Hoe maak je korte metten met je oneindige to-do lijst?

Als je even online zoekt, vind je al snel allemaal zelfbenoemde werkdruk gnoeroes. Die leren je dan een kunstje waarmee jouw werkdrukprobleem als sneeuw voor de zon zou verdwijnen.

Boeken en websites vol. De pomodoro-techniek, forking druk, grip op je stress, PEP, stress de baas. En een eindeloze reeks cursussen timemanagement.  

Ze vertellen je als eerste trouwens dat je het geen stress of werkdruk meer mag noemen, maar gewoon werkplezier. Want dan komt alles vanzelf goed. Want voortaan ga je mindfull werken. 

Die werkplezier maffiosi geven je een quick-fix waarmee je in een klap een happy worker wordt. Jeha rijt...

Alleen werkt die quick-fix niet. Dat kunstje werkt misschien voor één persoon, maar zeker niet voor iedereen en al helemaal niet op hetzelfde moment.

Want grote kans dat je namelijk helemaal geen zin hebt om op 6 uur op te staan om helemaal in focus dat beleidsstuk te gaan zitten schrijven. En als je kinderen nu de hele dag om je heen drentelen, vind dan maar eens 5 minuten de tijd om je überhaupt ergens op te concentreren.

Het enige dat die gnoeroes je leren, is dat je nog harder gaat werken dan voorheen. 

En als je harder gaat werken, neemt de werkdruk alleen maar toe. En dus ook de kans dat jij burn-out verschijnselen krijgt. Net als 16 procent van de Nederlanders.

Om je te helpen op een gezonde manier om te gaan met werkdruk, hebben we daarom een speciale masterclass voor je gemaakt. Een die korte metten maakt met alle werkdruk kunstjes. En die de ballonnetjes van de stress-gnoeroes genadeloos doorprikt.

En in de masterclass leggen we je ook uit waarom je niet harder moet gaan werken, maar juist zachter.

En dat dit echt iets heel anders is dan lui zijn. Sterker nog, je baas en je collega's zullen al snel naar je toekomen en vragen hoe je dat toch allemaal doet. 

Terwijl jij volop energie overhoudt voor leuke dingen. Waarbij je die laptop 's avonds niet meer open hoeft te klappen. Een manier van werken die bovendien helemaal bij jou past. Bij jouw ritme, of je nu een ochtend- of avondmens bent. 

Een manier die bovendien uniek is en die maar voor één persoon werkt, namelijk voor jou alleen... 

Hoe? Dat vertellen we je in de masterclass omgaan met werkdruk. Die maakten we samen met werkdruk-deskundige Marijke Hoekstra. Zij vertelt je alle ins en outs over omgaan met werkdruk. 

De masterclass over werkdruk is onderdeel van het HR Masterminds programma. Een online opleidingsprogramma voor HR-professionals die toe zijn aan next level HR.

>> Bekijk hier alle details