Waarom je de loterij niet wilt winnen
30 september 2022 
1 min. leestijd

Waarom je de loterij niet wilt winnen

Als je aan een gemiddeld mens vraagt waar die gelukkig van wordt, dan noemt die vaak meer geld, of een nieuw huis of een camper met een regendouche of zo.

Mensen denken namelijk dat ze ineens heel erg gelukkig worden als ze de loterij winnen.

Isniezo...

Nee, je geluksgevoel stijgt het meest als je tien euro vindt in een oude spiekerboksem. 

Of als je mag slapen in een net verschoond bed. Of zwemmen in zee, of wakker worden terwijl de zon door de gordijnen schijnt. 

Eenvoudige, hele kleine dingen dus, want geluk gaat helemaal niet om veel geld, of bezit. En al helemaal niet over het aantal likes van je kattepost op Fakebook en insta of zo. 

Wel over het bos dat ineens mooi lentegroen of herfstbruin is, een vlinder die vlak voor je neus gaat zitten, je dreumes die ineens loopt, of gewoon een drankje doen met goede vrienden of je lief. 

Dat werkt allemaal veel beter voor je geluksgevoel dan hebben, hebben, hebben. 

Dus waarom zou dat anders zijn met gelukkig zijn op je werk? Daar draait het ook niet om geld, of carrière, of een vette leasebak en dat soort dingen, ook al denken veel mensen dat nog steeds. 

Een klein kaartje of een ordinaire post-it op je bureau met een lieve boodschap van een collega, of gewoon heel veel plezier maken terwijl je samenwerkt. Simpele dingen hebben het meeste resultaat. 

En dat resultaat is niet mis, want zelfs met een paar hele kleine dingen kun je waanzinnige resultaten boeken. En die gaan dan over de groei van omzet of winst, of productiviteit, verloop en zelfs verzuim. Die gaan soms met tientallen procenten omhoog, of omlaag natuurlijk.

Je hebt dus geen vet budget nodig om je werkgeluk te verhogen. Werkgeluk is ook geen tijdverslindend monster dat alle andere projecten naar de achtergrond doet verdwijnen.

Zelfs als je maar een paar minuten per dag hebt, kun je met een paar simpele dingen het werkgeluk van je medewerkers al vergroten.

Alleen vandaag nog maand koop je de speciale masterclass over werkgeluk met een flinke korting. Je kunt de masterclass bestellen via deze link