Waarom ik elke dag in mijn vensterbank sta te gluren
15 maart 2021 
1 min. leestijd

Waarom ik elke dag in mijn vensterbank sta te gluren

Sinds vorige week ben ik geobsedeerd door mijn vensterbank.

Elke morgen sta ik daar te gluren. En vaak ’s avonds ook nog een keer.

Dat komt niet omdat ik ineens een hele spannende buurvrouw heb of zo. Nee, het is allemaal de schuld van Jelle.

Jelle is oprichter van de Makkelijke Moestuin en heeft mij ervan overtuigd dat een moestuin reuze leuk en vooral ongelofelijk makkelijk kan zijn.

Dat het helemaal niet nodig is om je rug te vernaggelen met eindeloos spitten, schoffelen en composthopen op je windvangende volkstuintje naast de snelweg.

Dat dat zelfs een beetje dom is, omdat vooral de slakken, muizen en wortelluizen je dan dankbaar zijn en zich onbeperkt voorplanten in de overvloed van jouw slabed en wortelrij.

Volgens Jelle kan dat anders, met wat doordacht voorwerk, en daarna in maar vijf minuten per dag. En omdat wij megagrootverbruiker zijn van verse groenten en kruiden, ben ik begonnen aan het project Bobs moestuin 1.0.

Het project Makkelijke Moestuin begint in mijn vensterbank. Waar dit weekend onder luid gejuich mijn eerste bushtomaat zaailing is opgekomen. `

Een moestuin lijkt iets kleins en onbenulligs, maar is eigenlijk een megaproject.

Als je het boek van Jelle leest, snap je ook waarom er vaak zoveel mis gaat. De grond die je gebruikt, de zaden, het ongedierte, zelfs het gereedschap, alles is van invloed.

Negeer je de basisregels, dan eindig je met een halve hernia en door slijmerige wezens aangevreten slablad.

Doe je het goed, dan heb je een overvloedige oogst van pluksla, tomaatjes, frambozen, peultjes of wat je dan ook lekker vindt, en ben je volgens Jelle ook nog eens helemaal zen.

Zelfs als er – gegarandeerd – wat mis gaat in je moestuinproject.

De meeste HR-professionals denken dat ze zelden te maken hebben met een project. Maar dat is dus niet zo; gemiddeld heb je zelfs vijf HR-projecten per jaar.

Dan is het wel handig als je weet hoe dat werkt toch?

Daarom is het thema van BG magazine deze maand hoe je HR-projecten succesvol maakt.

Ik schreef er een tweeluik over en deel één kun je nu lezen op BG magazine.

https://bgmagazine.nl/succesvolle-hr-projecten

We hebben ook een uitgebreide masterclass over HR projecten.

Na deze masterclass begin je nooit meer zomaar aan een project en weet je welke tien vragen je moet stellen voordat je ook maar één stap in een project zet.

Die masterclass bestel je deze maand met 50% korting. Je betaal dus geen € 125,– maar slechts € 62,50. Je bestelt hem via deze link.

https://bgmagazine.nl/masterclass-50-procent-korting