Waarom een pingpongtafel bij jou op kantoor niet werkt
24 augustus 2020 
2 min. leestijd

Waarom een pingpongtafel bij jou op kantoor niet werkt

Als je 50 bent zoals ik, dan zijn er opeens heel veel leuke dingen te doen.

Je kunt bijvoorbeeld je haar lekker lang laten groeien, zonder je iets aan de trekken van de algehele conventies over wat wel en niet kan in het zakelijk verkeer. En de laatste mode? Boejuh.

Een echte kerel koopt natuurlijk een verroeste 2-takt Zundapp R204 en gaat die eens even lekker reviseren in zijn mancave, waar dat reutegoeie interview uit dat mannenblad opengeklapt aan de muur hangt.

Je partner inruilen voor een 20 jaar jonger exemplaar schijnt ook vaak voor te komen. Of er op zijn minst over te fantaseren. Zeker in de wetenschap dat je nog lang niet oud bent, maar vintage. Voelt toch anders.

De zes-keer-over-de-kop-slaande-hyper-de-flieper-achtbaan, parachute spingen, de hoge duikplank waar je stiekem nachtmerries van hebt, feesten tot acht uur ’s ochtend en dan-door, het hoeft allemaal niet meer. Je ruilt het allemaal in voor een gezonde wandeling door het bos of over het strand.

Dat is trouwens ook veel beter voor je laaghangende gezichtsdelen én je ochtendhumeur.

Ik ben zelf een groentetuin begonnen. Want, omdat ik al een tijdje niet zoveel haast meer heb, is er nu het geduld om het te laten groeien. En 5 keer per week op de tennisbaan staan, is trouwens ook best lekker.

En als ik tegen mezelf praat, dan ben ik niet gek, maar vraag ik gewoon de mening van een expert. Een hele goeie ook nog 😉

Het helpt trouwens wel als je ver voor de 50ste al bezig bent met Duurzame Inzetbaarheid. Dat begint met met gezond eten, bewegen, ontspanning en voorkomen van teveel stress. Maar het gaat ook om een leven lang leren. En nog veel meer.

Toch beginnen veel organisaties pas met Duurzame Inzetbaarheid als het eigenlijk te laat is. Dus als de stratenmakers rond hun 45ste versleten knieën hebben en er – gek hè – geen vervangend werk is op de administratie.

Of als het lang verzuim door werkdruk torenhoog is. Als de nog wel werkende collega’s daarom extra diensten moeten draaien en ook steeds vaker ziek zijn.

En het management toch maar blijft volhouden dat de manager en medewerker zelf verantwoordelijk zijn voor hun inzetbaarheid. Omdat iemand in 2010 heeft bedacht dat zelfsturende teams zo lekker goedkoop zijn.

En dan mag jij een DI-project starten om dat probleem op te lossen. Voordat je het weet, laat je je verleiden tot allemaal kekke dingen die je al die hipster bedrijven ziet doen.

Pingpongtafels en glijbanen op kantoor, een website vol vitaliteitsprullaria, gezonde dingetjes in de kantine. Doet Goegel ook en kijk die eens succesvol zijn.

Maar jij werkt niet bij Goegel denk ik? Dus zie je die corpulente rokende productiemedewerkers al op de glijbaan klauteren? Mwah, dacht het niet. En trouwens, hoe werkt Duurzame Inzetbaarheid eigenlijk nu iedereen steeds vaker thuis werkt?

De meeste HR-professionals hebben geen idee wat ze moeten doen als het gaat om Duurzame Inzetbaarheid. Niet zo raar, want veel bewijzen wát er nu precies werkt, zijn er niet en veel aanbieders roepen maar wat.

Bovendien, de wereld is net ietsie pietsie anders dan een paar maanden geleden.

Maar DI zou júist nu, in wat minder goede tijden, op de agenda moeten staan.

Want één ding is zeker, jij en ik weten gewoon dat er ongelofelijk veel mogelijkheden zitten in het duurzaam inzetbaar zijn en blijven van personeel. Maar dan moet je wel weten waar je moet beginnen.

Daarom hebben Pauline Miedema en ik een nieuwe online training voor je gemaakt. Die training gaat over Duurzame Inzetbaarheid in goede en slechte tijden. Daarin leer je:

  • Hoe je voorkomt dat je in de 5 grootste valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid stapt
  • Waarom een krokettenvrije dinsdag leidt tot een DI-boycot en ginnegappende medewerkers
  • Hoe je voorkomt dat je van alles optuigt, maar dat niemand meedoet aan al jouw mooie Duurzame Inzetbaarheidsplannen

Die training is een voorproefje op het vernieuwde online programma van BG magazine dat we binnenkort lanceren.

De gratis training is donderdag 27 augustus. Met de link hieronder kun je je aanmelden:

Duurzame Inzetbaarheid in goede en slechte tijden

Oh ja, de training zit al bijna vol, dus meld je alsjeblieft alleen aan als je ook echt aanwezig bent.

Want we hebben beperkt plaats en ik baal ervan al je niet komt opdagen en de plek bezet van iemand die wel gemotiveerd is om wat te leren. Capiche?! 😉