Vreemd gaan met een Peter Stuyvesant Blauw
19 september 2023 
1 min. leestijd

Vreemd gaan met een Peter Stuyvesant Blauw

Afgelopen vrijdagmiddag 15:30 uur. Betty Asfalt Complex. Amsterdam.

Natuurlijk was daar Margreet Dolman, in vol ornaat, dus met rode soepjurk en blonde kunstlokken, die met haar hooghese stem - en af en toe een switch naar een diepmannelijke - een uur lang vertelde over hoe ze ooit gestopt is met roken.

Want haar manier om te stoppen was een beetje anders dan anders. Ze ging namelijk eerst een paar jaar vreemd.

Ze rookte al een jaar of dertig Gauloises toen ze besloot dat het zo niet langer kon. Dat ze afscheid moest nemen van haar best vriend, haar minnaar in goede en slechte tijden.

En dat deed ze dus door vreemd te gaan. Met een Peter Stuyvesant Blauw.

Want dat voelde heel anders, lang niet zo lekker, en ze schaamde zich er zelfs een beetje voor. Dus in plaats van dat ze stoer met die Gauloise in de menigte stond te paffen, ging Margreet een beetje achteraf in een hoekje staan roken. Ik meen dat ze er nog twee jaar over deed om voorgoed te stoppen met haar nicotine verslaving.

Margreet vertelde niet zomaar over dat roken, want ze deed dat op verzoek van Marcel Borst, die vrijdag zijn boek 'Ik stop wel' lanceerde.

Marcel deed er acht jaar over het boek. Van de eerste letter tot de lancering afgelopen vrijdag. En ik ken Marcel al een tijdje, dus ik weet hoeveel tijd en energie erin gestopt.

Ik ben ook een van de eersten die het boek mocht lezen. En dit is wat ik schreef nadat ik het uit had, omdat ik niemand anders ken die doet wat Marcel doet. En omdat ik niemand ken die zoveel mensen geholpen heeft met stoppen met roken: 

"Marcel is een man met een missie. En wat voor een missie, want welke andere man ken je die het leven van  meer dan 10.000 mensen heeft gered? Door rokers binnen no-time te transformeren tot niet-rokers. Daarbij gaat hij eigenwijs en vol energie in tegen de gevestigde orde van de manipulerende, pleisterplakkende, pillendraaiende en naaldenprikkende sigarettenindustrie, die geen enkel belang heeft bij rokers die stoppen. Marcel heeft maar één doel en draait er niet omheen in een boek dat bijna een spiegel is van de ziel van een roker. Na het lezen van "Ik Stop Wel" ben je er gegarandeerd klaar voor om een niet-roker te zijn."

Mocht je nog een roker zijn, en ben je het helemaal zat? Of ken je iemand in je omgeving van wie Marcel het leven kan redden? 

Kijk dan nu op de speciale website en koop zijn boek over hoe je zonder moeite vandaag al kunt stoppen met roken. Je krijgt tijdelijk ook zes bonussen t.w.v. € 260 cadeau.

Bestel het boek 'Ik stop wel' >>>