verschil tussen een sterveling en een icoon
02 september 2022 
2 min. leestijd

verschil tussen een sterveling en een icoon

Het was begin 1982 en de band had die avond opgetreden. 

Tot nog toe was het hun meest succesvolle toernee, soms kwamen er zelfs een paar duizend mensen kijken. Maar ze waren nog niet zo bekend, dus overnachten in een luxe hotel vol groupies, of vliegen met een privéjet zat er niet in. 

Dus toen ze in hun aftandse boemelbusje langs een motel op de snelweg reden en daar het neon bord zagen met 'All rooms - Free HBO', ging de voet subiet op de rem. 

Het was 1982 hè, dus pre mobiel, pre internet, pre alles eigenlijk. En hier kreeg je zomaar gratis series en films die je op de standaard zenders nooit zag. Dat was als kijken naar het verheven genot van parende libelles, of zoiets artistiekerigs. 

Die avond keek de hele band naar de documentaire 'The man who saw tomorrow' met Orson Welles. Die docu gaat over de voorspellingen van Nostradamus over het einde van de wereld. Het laatste deel van de film gaat over voorspellingen voor de jaren tachtig en negentig. 

De volgende morgen bij het ontbijt is dat natuurlijk hét onderwerp van gesprek. Heb je dat gezien? Holy freaking moly!

Iedereen is er he-le-maal vol van en de scenario's en meningen vliegen door de lucht. Dan komt de 'leader' of the band binnen, een klein mannetje op hoge hakken. Die heeft een grote smile op zijn gezicht en een cassettetape in zijn hand. 

Hij heeft de film ook gezien en op de vraag van toetsenist Lisa Coleman: "Did you see that movie last night about the end of the world?", zal hij zoiets geantwoord hebben als:

"Sure. I wrote a new song 'bout it. It's called 1999". 

Een gewone sterveling geeft zijn mening, staat perplex, rolt met zijn ogen, heeft ook iets gelezen in een of ander obscuur boek, of doet helemaal niets. En gaat dan verder met zijn leven... 

Een superster doet iets anders; die creëert een liedje dat vier decennia later nog steeds staat als een huis. Een iconisch nummer, dat een hele generatie heeft beïnvloed, dat bijna twintig jaar later het anthem was voor het einde van het millennium, en een liedje dat voor het eerst zwarte en blanke muziekliefhebbers bij elkaar bracht. 

Een liedje dat je nog steeds op elke plek ter wereld op kan zetten, omdat je weet dat het feest dan gaat beginnen. 

Onze online workshop over inkoop van arbodienstverlening en preventie is ook zoiets, zeg ik een beetje onbescheiden.

Zeker als jij nu al weet, dat je de samenwerking met je huidige arbodienst niet tot het einde der tijden wilt voortzetten. 

Bijvoorbeeld, omdat de adviezen van de arbodienst nogal mager zijn. Omdat je steeds een andere bedrijfsarts hebt, die geen idee heeft wat jij doet. 

Of misschien heeft de samenwerking met je huidige arbodienst steeds meer weg van een zwijgend nors stel, dat alleen nog voor hun huwelijksdag uit eten gaat en dan voor het toetje al naar huis gaat. 

Wil je wel een feest maken van het selecteren van je nieuwe arbodienst? Dan is dit de workshop die je niet mag missen. 

In deze online workshop delen we verhalen over het inkopen van arbodienstverlening uit meer dan 12,5 jaar praktijk. En dat zijn er veel, want de afgelopen jaren hielpen we al meer dan 16.000 organisaties bij het vinden van een arbodienst. 

Meedoen is een absolute must als je van plan bent over te stappen naar een andere arbodienst. 

In deze gratis online workshop vertellen we je bijvoorbeeld welke manieren er allemaal zijn om je arbo en preventiebeleid in te richten. En we durven, net als Nostradamus, wél wat voorspellingen te doen over het einde van een aantal arbo modellen. 

Als bonus vertellen we je natuurlijk ook welke plaat je moet opzetten om een groot feest te gaan maken van je samenwerking met je nieuwe arbodienst. En nog veel meer. 

De volgende online workshop is 13 september 13:30 uur. 

Dit is de link om je aan te melden:

>>> Aanmelden gratis workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie