Tornado ontslag
16 december 2021 
1 min. leestijd

Tornado ontslag


Ze waren vrij duidelijk, dus ik zal niet ontkennen dat dit de cultuur is bij buitenlandse bedrijven.

Maar als ik adviseur was bij zo'n bedrijf en ik zou mijn manager niet mogen tegenspreken, of ik zou hem niet mogen vertellen dat hij een dombo is als hij mij niet inzet waarvoor hij mij heeft aangenomen, dan zou die van mij dezelfde ochtend nog een briefje krijgen met een dikke middelvinger erop.

Maar goed, ik ben ondernemer, en dat is niet voor niets.

Toch raakt me dit wel, want niet alleen HR-strijders bij Amerikaanse bedrijven durven hun managers niet van repliek te dienen, dit gebeurt ook gewoon bij oer-Hollandse bedrijven. En dat is een gemiste kans.

Een HR-adviseur moet kunnen adviseren en alleen als het af en toe een beetje of zelfs flink schuurt, ga je groeien. Als je niet confronteert en alleen maar de rotzooi achter die manager zijn dikke derrière opruimt, dan gaat er niets veranderen.

Dan blijft zo'n manager zich gedragen als een tornado, die zonder aankondiging, en volstrekt willekeurig, de boel in de vernieling tornadeert.

En nee, je gaat echt niet gelijk als een stier af op die rooie lap en je manager even de waarheid vertellen. Maar als een mak lammetje in je hok zitten wachten tot je naar het slachthuis mag, moet zeker niet.

Dus wat ga je doen de volgende keer als jouw manager weer een dombo actie aan het voorbereiden is?

Wacht je tot je als een lamskotelet op je bbq gemieterd wordt, of pak je dan die wandelende steak bij de horens?

Wil je dat laatste, maar weet je niet goed hoe? Dan is de online minitraining: 'Hoe word ik adviseur met ballen?' iets voor jou. In de training vertellen we je hoe je kunt confronteren zonder dat jouw manager gaat gelijk gaat bokken.

De training is 20 december om 13:30 uur.

In deze gratis online mini-training ontdek je ook:

  • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor adviseur jij bent.
  • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt.
  • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt, zonder dat je foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken.
  • Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staan en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken.

Meedoen? Je kunt je aanmelden kan via deze link:

>>> Aanmelden voor de gratis training Hoe wordt ik HR-adviseur met ballen