Topsport tijdens de winterstop
07 juni 2021 
1 min. leestijd

Topsport tijdens de winterstop

Proftennissers hebben net als gewone mensen ook wel eens vakantie. 

Alleen gaan ze tijdens hun winterstop niet coachsurfen als de eerste de beste pubert. 

Ze nassen ook niet elke dag een zak chips leeg en gaan zich al helemaal niet te buiten aan een boswandeling in een cocktailglas. 

Nee toptennissers oefenen in de winter vooral waar ze níet goed in zijn. 

Een service die de tegenstander omver mortiert. Een volley die altijd laag op de voeten van de tegenstander valt. 

Een dropshotje dat precies achter het net valt, zo’n leep balletje waar die tegenstander zich keer op keer de enkels op stukloopt, waardoor zijn tong binnen drie games als schuurpapier in zijn huig schuurt. 

Het gekke is, dat je zou verwachten dat zo’n proftennisser dat soort dingen juist oefent in het hoogseizoen. Daar waar hij het verschil kan maken, daar waar de pegels te verdienen zijn. 

Maar dat doet die dus niet, en dat heeft een goede reden. 

Want als je tijdens het toernooienseizoen je spel verandert of rare fratsen gaat uithalen, dan is dat het verschil tussen een grand slam finale of een zeperd in de eerste ronde tegen zo’n wildcard gast met hoog opgetrokken broekje en een houten racket. 

Daarom oefenen ze dus in de winter iets wat ze normaal niet doen. Net zolang tot ze niet meer hoeven na te denken over al die nieuwe technieken. Tot al die nieuwe tennis tovertrucs voelen als die flanellen badjas na een warm bad.

Als HR-professional kun je iets leren van die toptennissers. Want als je een betere HR-professional wilt worden, dan helpt het als je af en toe ook zo'n winterstop maakt. 

Niet een van een paar maanden, maar gewoon één keer per maand. Waarbij je elke maand een uurtje met andere cracks uit de HR-wereld gaat werken aan de thema’s die je wilt bijspijkeren. 

Je basisslag met vette HR-topspin of de verzuimvolley bijvoorbeeld. Of het beheersen van adviesvaardigheden die binnenkomen als een mortier, zodat je zeker weet dat HR voortaan bovenaan de MT-agenda staat.

Lijkt dat je wat? Doe dan mee met een van onze online mini-trainingen voor HR-professionals. Daarin gaan we aan de slag om jouw vaardigheden als HR-professional eens flink op te vijzelen.

Zodat je eindelijk eens van die qualifier status afkomt en direct geplaatst wordt voor het hoofdtoernooi.

De online trainingen zijn gratis, duren een uur en je vindt ze op deze pagina:

Bekijk alle gratis trainingen