Tevreden werknemers zijn veel langer ziek
29 oktober 2020 
0 min. leestijd

Tevreden werknemers zijn veel langer ziek

Tevreden medewerkers verzuimen vaak langer dan niet tevreden medewerkers.

Als medewerkers tevreden zijn met hun collega’s en leidinggevenden, dan worden ze blijkbaar minder directief aangesproken op verplichtingen en verantwoordelijkheden, en krijgen ze meer de ruimte krijgen om thuis maar eens goed uit te zieken.

Het is een van de opvallendste resultaten uit onderzoek van Corné Roelen, hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Roelen stopte meer dan 10 jaar data in zijn model en kan inmiddels 85 procent van het langdurig ziekteverzuim al in de eerste paar verzuimdagen voorspellen.

Hoe dat werkt lees je in het premium artikel dat je vandaag van mij krijgt.

Lees hier hoe je lang verzuim kunt voorspellen

7 dagen lang een selectie van de beste artikelen van BG magazine

Vorige week hielpen we de 12.500-ste klant. Daarom krijg je van mij 7 dagen lang elke dag één premium artikel van BG magazine in je mailbox. Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Dus ook als je geen abonnee bent. Elke ochtend om 10:30 uur sharp zit er een nieuw artikel in je mail.

Wil je alles kunnen lezen? Neem dan een introductie-abonnement op BG magazine.

Abonnee worden is extra aantrekkelijk, want tot 2 november 17:00 uur betaal je geen € 97,– maar slechts € 33,– voor het eerste jaar. Je hebt dus nog maar een paar dagen om je korting te verzilveren.

https://bgmagazine.nl/actie

Ps. Tot morgen, dan vertel ik je waarom persoonlijkheidstesten de prullenbak in kunnen.