Tell sell bingen
25 november 2021 
2 min. leestijd

Tell sell bingen

Bill heeft een strakke coupe soleil, een glad dasje, jasje en glimlacht de hele tijd Jolingesk gebleekte tanden.

Ondertussen orakelt hij onweerstaanbare tell sell zinnen, terwijl zijn knappe assistente de producten aanwijst, en het telefoonnummer in roze letters in beeld komt waarmee je kunt bestellen.

Mocht je nu nooit tijdens je studententijd tell sell als tijdverdrijf gebinged hebben, dat zijn dus programma's waar je totaal nutteloze dingen koopt waarvan je nooit wist dat je die altijd al wilde hebben. 

Messen die alles kunnen snijden, van aardappel tot mango, sixpack-trainers waarmee je buikvet in drie dagen naar het walhalla bonjourt, of vegan acnescrubs waardoor je huid tien jaar jonger lijkt.

En als je je net als ik afvraagt of er ooit eigenlijk wel eens iets misgaat met al die fantastische waar, dan heb ik een tip voor je.

Want in de Oats Studios aflevering 'Koken met Bill' draait het precies daarom. 

Dus om wat er allemaal mis kan gaan met een handige Damasu multisnijmachine, of hoe een Prestoveg Magiblend kookmachine op basis van willekeurige ingrediënten een nogal bijzonder gerecht voor jou op tafel zet. 

En voordat je nu gelijk deze nieuwe serie op Netnix gaat kijken, de aflevering zelf is nog flauwer dan sufgekookte rijstepap. 

En als je binnen 5 minuten al afhaakte bij Black Mirror, die andere dystopische Netflix serie, dan moet je zeker niet kijken.

Maar wat mij dan weer opviel, is dat Bill nogal koelbloedig is. 

Al hakt de multisnijder zijn vinger eraf, dan nog valt er weinig stress te bespeuren. En als er een megahaar in zijn eten zit (want dat hoort bij flauwe humor), dan eet hij stug door.

Wat er ook gebeurt, Bill heeft geen stress. Zijn hele organisatie draait in de soep, en niets van wat hij verkoopt werkt zoals het moet. Toch blijft Bill koel tot het beeld op zwart gaat.

Als stress binnen jouw organisatie bepaald geen flauw verschijnsel is, maar eerder een hete peper waar je de hele week last van hebt op het kleinste kamertje, dan wordt het tijd hier iets aan te doen. Zeker als je ziet dat het verzuim toeneemt, of het personeel massaal wegloopt.

Een goed begin om aan de slag te gaan met het thema werkstress is het online symposium 'Succes met je Stress' dat het Vitaliteitsnetwerk Nederland op 2 december tussen 9:30 en 12:00 uur organiseert. 

Als partner van het Vitaliteitsnetwerk Nederland mag ik 25 vrijkaarten weggeven. 

In een exclusieve setting word je in één ochtend bijgepraat over de impact van stress, hoe je energielekken door stress kunt stoppen en momenten van stress kunt vervangen door momenten waarin je kunt ontstressen én opladen. 

Met bijdragen van onder andere keynotespreker Prof. Dr. Annet de Lange, gespecialiseerd in Succesvol Aging, Jan Willem Landré over een betere mentale balans, en een workshop waarin live de biofeedback van het hartritme en stress wordt gemeten. Maar ook: 

  • Waarom iedereen snapt dat stressvrije momenten noodzakelijk zijn om te kunnen functioneren, maar dat je beter veerkracht momenten kunt creëeren.
  • Hoe je kunt voorspellen wat de impact en gevolgen zijn van stress op het werk. 
  • Waarom een veerkrachtig personeelsbestand een van de grootste thema’s is voor organisaties, maar waarom mentale gezondheid misschien nog wel belangrijker is.
  • Welke interventies effectief zijn om stress op het werk tegen te gaan.
  • Hoe je de veerkracht van medewerkers bepaalt door te meten hoe stress wordt ervaren.

Wil je één van de 25 vrijkaarten en online bij dit symposium aanwezig zijn? 

Stuur me dan een reply op dit bericht en geef in een of twee zinnen aan wat de belangrijkste vraag of worsteling rondom stress in jouw organisatie is.