Stoppen met roken heeft niets met verslaving te maken
28 juni 2021 
2 min. leestijd

Stoppen met roken heeft niets met verslaving te maken

Ik koos altijd een speciale dag. 

Meestal een zaterdag, maar in elk geval een dag dat ik niet hoefde te werken. Want daar waren mensen die ook deden wat ik deed.

En dan ging ik de dag ervoor naar de Vee en Dee, waar ze in een hoekje nerdgames hadden met floppies.

Dan kocht ik zo'n strategiegame, iets als Civilization ofzo, in elk geval iets waarin ik mezelf kon verliezen en de tijd vergat.

Zodat ik er niet aan zou hoeven denken.

Die peuk.

Want als je eenmaal stopt met roken, dan gaat die hersenpan je de hele dag bashen met alle voordelen van jouw nicotine shotje.

Zelfs al loop je de hele dag te kuchen, meur je uit al je poriën naar verschaalde asbak en vreet je dagelijks een grootverpakking Fisherman's Friend weg om dat alles te maskeren. 

Ook al weet je dat de kans dat je longkanker krijgt 70 procent is, of dat je anders wel blaaskanker krijgt of in elk geval dat je aderen verstopt raken, dus kort samengevat, dat je gewoon op een verschrikkelijke manier hoe dan ook dood gaat van roken. 

Zelfs dan is de macht van de sigaret meestal groter dan jouw wil om te stoppen. 

Ik ben dus zeven keer serieus gestopt met roken.

En daarbij probeerde ik alles wat voorhanden was. Stoppen op wilskracht, wat dus bijna niemand lukt, of met mislukte antidepressiva pillen die je behoefte aan een sigaret wegnemen, met nicotine-pleisters, door een paar dagen dronken in de kroeg te zitten, door mezelf een paar weken op te sluiten en niemand te zien, en door Allen Carr te spellen en te lezen dat het goed komt, terwijl je er nog maar een op stak.

En ondanks dat ik elke keer zwaar gemotiveerd was, ben ik toch zes keer weer begonnen met roken. 

Steeds meer gefrustreerd dat het me weer niet gelukt was.

Maar twintig jaar geleden is het de zevende keer uiteindelijk toch gelukt. En daarmee hoor ik tot de kleine groep van mensen die dat op eigen kracht heeft bereikt.

Want stoppen met roken is een van de meeste moeilijke dingen om te doen. En dat heeft een reden. 

Het komt namelijk niet omdat je "verslaafd" bent aan roken. Het geheim van stoppen met roken is namelijk precies het tegenovergestelde. 

Dat geheim leerde ik een paar jaar geleden van Marcel Borst van Ikstopwel

Marcel is stoppen-met-roken-expert en heeft al meer dan 3.000 mensen geholpen om in één keer te stoppen met roken. 

Marcel is een van de acht ondernemers in mijn eigen mastermind, en we zien elkaar al een aantal jaren elk kwartaal om bij te praten. En elke keer ben ik weer verbaasd over hoe goed zijn methode werkt.

Want 86 procent van de mensen die hij helpt, stopt in een keer met roken en heeft daarna nooit meer zin in een sigaret. Geen enkel ander stoppen-met-roken-programma is zo effectief. 

Daarom hebben Marcel en ik een speciaal webinar ontwikkelt voor klanten van HR Navigator en BG magazine.

Dat webinar is voor jou, als jij een roker bent en je voor eens en voor altijd wilt afrekenen met dat nicotine monster. Maar natuurlijk ook voor alle rokers binnen jouw organisatie, die je graag wilt helpen in een keer willen te stoppen.

In dat webinar vertelt Marcel je over de dertien beste manieren om te stoppen met roken en geeft je het inzicht waarom het jou of je collega's nog niet gelukt is.

En hij vertelt je het geheime ingrediënt, waardoor jij ook in een keer kunt stoppen. En ken je dat geheim, dan begrijp je waarom zijn programma voor de meeste rokers dé bevrijding is.

Wil je dat ook? Dan kun jij of je collega's nu gratis meedoen met het speciale webinar dat wij samen met Marcel Borst van Ikstopwel.nl organiseren.

Het webinar is maandag 12 juli om 14:00 uur en duurt maximaal 90 minuten.

Dit is de link om je aan te melden:

Inschrijven voor webinar in een keer stoppen met roken

Groeten,

Ps. ben jij zelf geen roker, maar heb je wel rokende collega's of medewerkers die graag willen stoppen? 86 procent van de mensen die Marcels methode gebruiken, stoppen in één keer. Jouw collega's kunnen natuurlijk ook gratis meedoen aan het webinar via deze link.