Stoempen door Central Park
04 januari 2022 
3 min. leestijd

Stoempen door Central Park

Eerste kerstdag deed ik een rondje Central Park. 

En oudjaarsdag stoempte ik samen met een paar andere uitslovers over de Champs-Elysee.

En gisteren nog fietste ik The London Pretzel.

En nee, ik heb geen corona sluiproute gevonden waarmee je met of zonder opkikkerprik vrijuit de wereld over kan reizen. Want voor wie dit niets zegt, dit zijn virtuele fietsroutes in de fietsapp Zwift. 

Daarin zit je op een fiets in je werk- of slaapkamer en fietst de routes op een tv-scherm in het bijna eggie.

In die digitale wereld zijn zelfs op eerste kerstdag duizenden andere echte virtuele mensen zich aan het uitsloven. 

En ik ben dus sinds een tijdje ook een van die dwazen en zit vaak om zes uur 's ochtends al op de smartbike mezelf helemaal stukowitz te fietsen.

Waarom om zes uur Bob? 

Nou, niet omdat het zo lekker is om gelijk te sporten als je nog maar net wakker bent. 

Sterker nog, wat ik ook doe, hardlopen, fietsen, 7-minute workout, die eerste tien minuten - ja vooral die van de 7-minute workout - zijn wat mij betreft altijd erger dan Dantes reis door de hel. 

Waarbij mijn reptielenbrein hardop vloekt, tiert en zucht, en dat ik onmiddellijk en wel nú moet stoppen met dit levensgevaarlijke penopauzegedrag. 

Maar daarna, als het sporten klaar is, dan heb ik - dankzij al die gratis hormonen die mijn lichaam tijdens het sporten aanmaakt - weer energie voor drie dagen. 

En ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat het gewoon fijner is om die gelijk te hebben als je net wakker bent dan om tien uur 's avonds. Als je 's morgens sport, heb je er namelijk de hele dag plezier van in plaats van dat je de halve nacht wakker ligt.

De virtuele fiets is mijn wapen tegen de hardloop excuustruus voor als het regent, koud is, donker is, of als mijn bed zo lekker warm is, wat best vaak voorkomt. 

Want die fiets is zo'n beetje het eerste wat ik tegenkom als ik opsta. 

Het is een van mijn goede voornemens waar ik letterlijk over struikel als ik die zou durven negeren.

Ben jij niet zo'n sportert, word je al moe als je aan al die beweging denkt? 

Dan heb ik een simpel trucje voor je, waarmee je - terwijl je nog lekker in bed ligt - wel gelijk diezelfde gelukshormonen scoort waar je de hele dag op kunt teren. 

Het is heel simpel. Namelijk NOOIT op de snooze knop drukken, maar gelijk uit je bed stappen. 

Daarmee leg je het deel in je hersenen, dat nog steeds denkt dat je in de steentijd leeft, het zwijgen op. En ik garandeer je dat je je beter voelt als je gelijk uit bed stapt. 

Voor een dubbele dosis gelukshormoon doe je trouwens een koude douche erna, maar oké, ik overdrijf denk ik weer ;-)

Dus... never ever snooze!

Over goede voornemens gesproken. 

Ik heb speciaal voor jou een Goede Voornemens Bundel van BG magazine Plus samengesteld. Dat zijn 5 masterclasses waarmee je zeker een succes maakt van goede voornemens. 

Het zijn masterclasses over Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding, Werkgeluk, Werkdruk en Adviesvaardigheden waarin je ontdekt:

  • Wat de meest simpele manier is om te voorkomen dat je in de vijf grootste valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid stapt, valkuilen die niemand je vertelt maar waar meer dan 70% over struikelt.
  • Wat de echte reden is dat het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij in plaats daarvan voortaan geld verdient met verzuim, zelfs als je verzuimpercentage 10 procent of meer is. 
  • Hoe je met een soft HR-thema als werkgeluk het management joelend en stampend op de stoelen aan het dansen krijgt.
  • Welke drie dingen ervoor zorgen dat je voortaan met echte focus je werk doet, zodat je vanaf nu dat beleidsstuk in één ruk opschrijft, zelfs als je zonder Ritalin nog geen minuut kunt stilzitten.
  • Waarom je leidinggevende, de medewerkers op de werkvloer, de OR en zelfs de voltallige directie je dankbaar zijn als je ineens als een onbevangen driejarige door een organisatie huppelt.
  • En nog veel meer...

Bestel je voor vrijdag 7 januari 18:00 uur, dan krijg je € 328,-- korting en betaal je geen € 625,--, maar slechts € 297,-- voor alle vijf masterclasses.

Om werk te maken van je goede voornemens, ga je nu naar de speciale actiepagina. 

>>> Bestel de Masterclass Bundel: Maak een succes van je goede voornemens