Stap jij vandaag in het huwelijksbootje
24 november 2022 
2 min. leestijd

Stap jij vandaag in het huwelijksbootje

Je moet over een uur op het stadhuis zijn,.

Daar staat je toekomstige partner al met smart op je te wachten. Met deze persoon ga je de rest van je leven doorbrengen. 

Er is alleen één ding. Je hebt hem - of haar - nog nooit gezien. Dus je loopt zo die zaal binnen, met klotsende oksels en een angstkucheltje. Je ouders en je beste vrienden en wat ooms en tantes glimlachen vertederd op de eerste rij. 

En daar staat jouw nieuwe partner. Alleen, je ziet alles wat je nu net niet zoekt. 

Compleet met Theo en Thea tanden, uilenbril, lange haren op plekken waar ze niet horen, een mondgeur die tot de tweede rij komt, enge rode schilferende lichaamsplekken en zweetjakkerschoenen vol boorzuurpoeder. 

Helaas, je kunt nu niet meer terug, de handtekening is al gezet. Ook niet als die partner een flapdrol is, maar dus ook niet als je partner juist wel heel leuk is, alleen na de eerste nacht nooit meer thuis is. 

En dit is precies wat er gebeurt als jouw verzekeringsadviseur je Tinder account overneemt en voor jou een partner uitzoekt. 

Want bij de gemiddelde verzekeringsadviseur valt op het gebied van verzekeringen niet veel te kiezen. De meeste adviseurs werken namelijk maar met een of soms twee verzekeraars. 

Ze weten dus al welke verzekering ze gaan adviseren, nog voordat je maar één vraag gesteld hebt. 

En als je me niet gelooft, zelfs de meestgebruikte software voor verzekeringsadviseurs is zo ingericht. Ofwel, nog voor de eerste vraag aan jou in het adviesgesprek is gesteld, moet de verzekeringsadviseur al aangeven welke verzekeraar hij gaat adviseren. 

Best raar toch. Alsof je zegt: "Ik zoek een auto", en dat zo'n adviseur dan zegt, "hier heb je een driewieler". Of nog voordat je ook maar aangeeft dat je een partner zoekt, hij je een 60-jarige verstokte vrijgezel aansmeert, terwijl je 25 bent, op vrouwen valt en helemaal geen relatie wil.

Maar het is nog erger. Want als een verzekeringsadviseur voor jou op zoek gaat naar een verzuimverzekering, dan koppelt hij jou meestal ook nog aan een wildvreemde arbodienst. Dan heb je dus ineens een ingewikkelde driehoeksverhouding met twee partners die je nog nooit hebt ontmoet. 

Wij vinden dat bizar. En we vinden ook dat dit anders moet. 

Want als je op zoek bent naar een verzuimverzekering, dan moet je kunnen gewoon kunnen kiezen uit alle verzekeraars van Nederland. Niet die ene waar jouw adviseur toevallig altijd zo'n leuk kerstgeschenk van krijgt.

Een goede adviseur stelt jou ook eerst flink wat vragen over jouw voorkeur. Dus voordat hij überhaupt tot de conclusie komt dat je zo'n verzuimverzekering nodig hebt en je dat gaat adviseren. Want soms heb je zo'n verzekering helemaal niet nodig. En soms dus wel.

Wil je weten hoe dat bij jou zit? Heb je geen verzuimverzekering, maar wil je weten of dat voor jou verstandig is? Of heb je zo'n verzekering, maar wil je weten of je ook tot wel 40% kunt besparen op je premie?

Vul dan de Quick Scan Verzuimverzekering in en plan vrijblijvend een adviesgesprek.