Staat een president in de lift
07 februari 2023 
2 min. leestijd

Staat een president in de lift

Donald Trump staat op zekere dag in de lift van een van zijn kantoorkolossen, als er op de tweede etage een bloedmooie vrouw in een prachtige avondjurk bij hem in de lift stapt.

Ze bekijkt de wat pafferige man met haar donkere slaapkamerogen even van top tot teen en zegt dan:

"Oh. Ik ken jou. Jij bent Donald Trump, een van de rijkste mensen op aarde".

Donald knikt en dan zegt ze een beetje giechelend:

"We zijn alleen in deze lift en we zouden hier en nu onze kleren uit kunnen doen en dan spontane wilde gepassioneerde dingen kunnen doen, zoals lekker beestachtige saeks of zo".

Trump denkt daar even over na en zegt dan:

"Ja, kan. Maar wat levert mij dat op?"

Deze grappige, maar ook hele foute anekdote, las ik het boek '21 giant lies about success' van Dan S. Kennedy. En ook al is dit verhaal totaal niet whokee, toch is het ook een verhaal dat je tot nadenken zou moeten zetten.

Hopelijk heb je niet zo'n foute manager als Donald, maar veel managers hebben wel in meer of mindere mate wat van de narcistische trekjes die Donald overduidelijk ook heeft.

Dan is het goed om te beseffen dat jouw manager ook steeds wil weten wat jouw voorstel hem of haar gaat opleveren.

En dat wat je ook in de aanbieding hebt, zelfs als het een perfect inhoudelijk plan is met de spreekwoordelijke contouren van een stuk in een galajurk, dat je dan nog zult moeten nadenken wat de manager in zijn lift naar de top eraan heeft.

Want alleen een mooi lichaam of een stout voorstel - waar de meeste mannen trouwens zeker weten van dromen - zou dus toch nog steeds niet genoeg kunnen zijn.

Je zult er dus achter moeten zien te komen waar zo'n manager wél warm voor loopt.

Zo warm dat ie alles opzij zet, zijn kleren van zich afrukt en zich met bierbuikkie en al vol overgave op jouw voorstel stort. Nu ja, bij wijze van spreken dan, hè.

In mijn boek 'HR met ballen', dat vorig jaar het best verkochte HR boek was, staat een heel hoofdstuk over verleidingstechnieken.

Daarvoor heb ik de technieken bestudeerd van de beste verkopers ter wereld. Verkopers die letterlijk alles aan jou kunnen verkopen. Zelfs iets wat allang van jou is. 

Maar ik heb ook de trucs bestudeerd van auto- en keukenverkopers, en charmante oplichters. En zelfs die van tovenaars.

In dat hoofdstuk, wat een van mijn favoriete hoofdstukken is, vertel ik je ook hoe je jouw plan voortaan onweerstaanbaar maakt door maar één woordje aan te passen.

Dus heb je moeite om jouw plannen verkocht te krijgen aan je manager, dan is 'HR met ballen' zeker iets voor jou. Maar dat is maar een van de redenen om het boek snel aan te schaffen.

Dit is bijvoorbeeld wat Leona Aarsen, HR-adviseur van Riwis, erover zegt:

"HR met ballen is een geweldig boek. Grappig, scherp, relevant, toepasbaar. HR-professionals: lees dit boek #hrmetballen. Echt. En geef het daarna cadeau aan je manager".

Je leest alles over 'HR met ballen' op de speciale website. Daar kun je hem ook bestellen. De link staat hieronder. 

Lees alles over de 'HR met ballen'