Spugende pinautomaat
23 augustus 2021 
2 min. leestijd

Spugende pinautomaat

Het was een uurtje of drie 's nachts, ergens op een doordeweekse dag in het najaar van 1990.

En er lag zo'n vochtige klamme mist over de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. 

Die gaf de toch al niet heel erg opbeurende winkelstraat een extra dosis grauwe grijzigheid, waar ze anno 2021 misschien wel Prozac voor zouden voorschrijven. 

Ik fietste daar op een krakend oud krot naar huis, zonder licht. En zoals dat gaat als je alleen in het donker bent, verkeerde ik ergens tussen alerte waakzaamheid en diep benevelde gedachten.

Tot ik een piepje hoorde. En dat piepje kwam bij een apparaat vandaan. 

Dat apparaat was er nog niet zo lang. Het was nogal opzichtig in een muur ingebouwd, met allemaal blauw ton-sur-ton hard plastiek eromheen, en er stond een blauwe leeuw op. 

Dat apparaat piepte daar dus helemaal in zijn eentje om drie uur 's nachts. En daarna begon er iets te ratelen. Ik zette mijn voeten schrap op de grond, want een rem had mijn fietskrot niet, draaide mijn stuur een slag en stopte daarna met een halve bonk tegen de blauwe geldmuur.

En terwijl ik gefascineerd naar het ratelapparaat keek, spuugde die ineens vijftig piek uit. 

Vijftig piek!

Ik keek naar rechts en naar links, iemand moest toch de geldmasjien hebben geactiveerd? Maar er was geen levende ziel te bekennen. 

Dus pakte ik een beetje schichtig het briefje van vijftig, stopte het in mijn jaszak, zette mijn voeten weer op de trappers en fietste de nacht in. 

Een dikke grijns om mijn mond om zoveel mazzel.

Er zijn van die dagen dat je gewoon mazzel hebt. En jaren later kun je je nog herinneren hoe de lucht eruit zag, of wat je dacht, of welke tuinbroek je aanhad of zo ;-)

Voor mazzel hoef je niets te doen, die heb je gewoon.

Zo heb jij, beste HR-strijder, deze hele week mazzel. Want je krijgt deze hele week 50 procent korting op alles, als je tenminste de speciale code mazzel50 gebruikt. Je krijg bijvoorbeeld:

  • Alle masterclasses voor half geld. Die masterclasses gaan over HR-onderwerpen waar jij misschien mee worstelt, zoals verzuimbegeleiding, duurzame inzetbaarheid, onboarding, personal branding of het omgaan met werkdruk. Er zijn inmiddels al 15 masterclasses om uit te kiezen. Je betaalt deze week geen € 125,--, maar slechts € 62,50. >>> bestel een masterclass met 50 procent korting
  • Een abonnement op BG magazine Plus voor de helft. BG magazine Plus is het exclusieve membership waarin we onze beste HR-geheimen met je delen. Elke maand ontvang je een nieuwe masterclass met al onze kennis over één HR-onderwerp. En in een online meeting ga je samen met andere HR-professionals aan de slag met dat thema. Je betaalt nu geen € 1.188,--, maar slechts € 594,--. >>> lid worden van BG magazine Plus
  • 50 procent korting op het plaatsen van een vacature. Ben je al een tijd op zoek naar een nieuwe HR- of arbo-collega? Lukt het maar niet om die te vinden? Plaats dan een vacature op BG magazine en reserveer dan gelijk een plek in onze nieuwsbrief. Die gaat naar 15.000 HR-professionals. Als het dan nog niet lukt om je nieuwe collega te vinden, eet ik mijn zonnebloem op. Deze week krijg je 50 procent korting op het plaatsen van je vacature. >>> plaats een vacature voor half geld
  • Je wilt je event een extra impuls geven, maar mist een groter bereik van je doelgroep? Kies dan voor een agendavermelding op BG magazine! Deze week betaal je maar € 297,50 om jouw evenement te pluggen via de website en nieuwsbrief van BG magazine.  >>> Ik wil mijn evenement pluggen

Met de code mazzel50 krijg je tot en met vrijdag 27 augustus 18:00 uur 50 procent korting op alles. Wees er dus op tijd bij, want vrijdag om 18:00 uur precies is je mazzelweek voorbij.