Schrijven op de maan
28 oktober 2021 
2 min. leestijd

Schrijven op de maan

In de jaren zestig wilden zowel de Amerikanen als de Russen naar de maan.

Binnen de kortste keren vlogen er hele complexe machines de ruimte in, bijna een soort landbouwmachines die mechanisch bediend moesten worden.

Omdat er nog geen zakcomputers waren waar je op kon tiepmiepen, moesten er in het grote luchtledige ouderwets met papier en pen aantekeningen gemaakt worden over alles wat de spacemannen zoal tegenkwamen.

Er was alleen een probleempje, want gewone pennen doen het niet in de ruimte. Iets natuurkundigs met zwaartekracht enzo, waardoor de de inkt van een balpen niet naar beneden gaat.

Dus liet de NASA een pen ontwikkelen die dat wel kon. Was een duur geintje, want die pen kostte meer dan een miljoen dollar. In negentiennogwatzestig hè...

En toen de pen af was, lieten ze die natuurlijk apetrots aan de russen zien.

Maar die Ruski's lachten schamper, deden hun hand naar de borstzak en haalden daar een potlood uit. Werkt meer dan prima in de ruimte. En zo werden de Amerikanen in de spacerace voor gek gezet.

Alleen, dit verhaal is dus niet waar. Want een potlood werkt ook niet goed in de ruimte, de punt breekt af en Major Tom kan zijn punt daar hoog boven de aarde niet slijpen. En bovendien, het grafiet dat vrijkomt en gaat rondzweven vernielt het ruimtestation en kan zelfs kortsluiting maken.

Dus Nasa en haar Russische tegenhanger moesten iets anders.

Die space pen van 1 miljoen is dus wel ontwikkeld, maar door een privé-bedrijf dat Fischer heet. Het is de pen die het altijd doet, onder alle omstandigheden, of je nu boven op de berg staat of op de maan.

Dit verhaal heeft feitelijk een dubbele moraal.

De eerste is, maar dat weet je allang, dat je niet alles moet geloven wat op internet staat. Nee ook niet dat verhaal dat we voer zijn voor hagedisachtige aliens en dat de aarde eigenlijk plat is ;-)

En je hoeft ons dus ook niet op onze blauwe ogen te geloven als op onze website staat dat we de enige onafhankelijke arbodienstvergelijkingssite zijn. Doe vooral wat meer onderzoek.

Lees liever wat onze klanten van ons vinden. Inmiddels hebben al bijna 1.100 klanten ons een beoordeling gegeven. En we scoren een vette 8,5. Mocht je willen weten waarom ze dat cijfer geven, neem dan gerust een kijkje op deze pagina.

Maar er is nog iets anders, want als je een arbodienst zoekt, dan wil je een arbodienst die het onder alle omstandigheden doet, toch?

Dus of je nu een hoog verzuim hebt of laag, of je nu bezig bent met duurzame inzetbaarheid, of dat je volledige support wilt of alleen maar af en toe een arts.

Je verwacht dat je arbodienst je onder alle omstandigheden levert. Maar dat gebeurt niet altijd, het is zelfs helemaal niet vanzelfsprekend meer, want sommige arbodiensten zeggen de laatste maanden zonder blikken of blozen het contract met je op, omdat ze op Mars meer kunnen verdienen.

En vind dan maar eens binnen een paar maanden een alternatieve arbo shuttle.

Dus mocht je naar de maan moeten, naar Mars of naar een volgend melkwegstelsel en kun je daar wel een arbodienst voor gebruiken? Een waarvan je zeker weet dat die het altijd doet? En niet morgen is opgedoekt, zijn arts terugtrekt, of zijn tarief verdubbelt?

Maak dan eerst even een tussenlanding op ons ruimtestation. Wij draaien al bijna 12,5 jaar rondom de arbo aarde en hebben al 15.000 keer iemand als jij naar zijn bestemming gebracht.

>>> Zoek een arboshuttle