Restjesvlees in vette jus
11 december 2023 
1 min. leestijd

Restjesvlees in vette jus

Een paar jaar terug liep ik voor het eerst van mijn leven in Newcastle.

Als je ergens voor het eerst bent, dan kijk je toch net even anders.

Het is bijvoorbeeld 14 graden, maar op straat lopen alle 17-jarige meisjes in net iets te korte hotpants, met daarboven een T-shirt met provocerende teksten als:

"I'm way hotter than my mum ever was" of "I'm not the one being fat & ugly here".

Hun puistige pubergezichtjes plamuren ze vol met matte theaterverf. De eyeliner als vette Engelse jus aangebracht op hun wimpers alsof het restjesvlees is.

Op elke straathoek zit wel een zielige mevrouw of meneer die om wat kleingeld vraagt.

Dronken Geordies (zo heten de inwoners van Newcastle) waggelen met hun drunken mums richting een van de vele bruggen over de rivier de Tyne.

Er is een demonstratie van de Pension Geeks, die de Britten bewust moet maken van hun slinkende pensioen.

Er zijn zoveel discotheken, dat het even lijkt alsof Saturday Night Fever net is uitgebracht en de hele stad de laatste danspasjes van John Travolta wil oefenen.

In de pub zitten mannen op leeftijd eenzaam achter hun pint te kijken naar een van de vijf voetbalschermen waarop Engeland zijn wedstrijd van twee dagen geleden speelt.

Onderwijl bestudeer ik de menukaart, waarop ik kan kiezen uit gerechten als 'Toad in the hole', wat eigenlijk worstjes zijn gebakken in Yorkshire pudding, wat eigenlijk een soort pannenkoek is.

En ik drink Dry Cider met een label waarop doodshoofden, schoppenazen, dobbelstenen en andere symbolische tekens staan.

Soms moet je even afstand nemen. De dingen bekijken alsof je dit voor het eerst ziet.

Of, zoals de Britse band Depeche Mode in mijn favoriete one-liner dat zegt: "Take one more look at what you find old. And in it you'll find something new".

En dat is wat ik dacht toen ik vier jaar geleden terugkwam uit Newcastle en onze arbodienst vergelijkingsdienst opnieuw uitwerkte. Zodat je niet alleen advies van ons kreeg, of aanbieders kon vergelijken en met ze in gesprek kon gaan, maar ook direct een contract kon afsluiten als je dat wilde.

Inmiddels hebben we 21.221 klanten geholpen bij het vinden van een arbodienst. Dit jaar zijn dat er zelfs al meer dan 3.000 organisaties.

Hoe dat werkt?

Wij selecteren de beste drie aanbiedingen voor je aan de hand van onze slimme vragenlijst en je krijgt een kort verdiepend gesprek met een van onze arbo experts.

We helpen je om alles tip top voor te bereiden en in orde te maken. En ons advies is gratis en 100% onafhankelijk. We ontvangen van alle arbodiensten dezelfde vergoeding. We doen dus niet aan vriendjespolitiek. We zijn de enige onafhankelijke arbodienst-vergelijker.

Bekijk hier hoe het werkt.

Start de arbodienst vergelijking >>>