Plagiaat Prutsers
22 september 2022 
1 min. leestijd

Plagiaat Prutsers

Kate moest een paar jaar terug terug vet dokken aan een Christelijke rappert.

Katie dear zou zijn liedje hebben gejat, terwijl ze helemaal niet van het geloof is, zegt ze.

Pharell Williams was niet meer zo happy nadat hij 4 miljoen moest aftikken aan de erven van Marvin Gaye. 

En krullebol Bruno Mars draagt 17% van zijn royalties van Uptown Funk af aan de discorakkers van de Gap Band. 

En dan is er nog de sample van de Deutsche electroband Kraftwerk, waar al 20 jaar een rechtszaak over wordt gevoerd. Zucht... 

Nu weet ik zeker dat Kate Perry weinig heeft met religie, want ze zoent met meisjes én jongens en als je dat doet, dan luister je waarschijnlijk niet naar gospel, dus ik geloof haar als ze zegt dat ze de beste reli-rapper helemaal niet kent. 

Ik stel me ook zo voor dat Marvin daar in zijn praalgraf met zijn kale schedeltje en klapperende tanden zingt: "Whaddufok's going on".

En ik vermoed dat de advocaten van al die vergane glorie artiesten een beetje te veel blurred lines hebben gesnoven om te denken, dat je bij het maken van muziek écht origineel kunt zijn. 

Want beste leden van de orde van de plagiaat inquisitie, een octaaf heeft maar 7 toonafstanden. En daarmee kun je misschien in theorie wel 40.000 akkoorden maken, maar in de praktijk worden met maar 4 steeds dezelfde akkoorden honderden liedjes gemaakt. 

En dat zijn dus zo'n beetje alle bekende popliedjes van de afgelopen 40 jaar. Daarom, in het kader van HRM-tertainment, hieronder een boodschap van algemeen nut voor de Wolves of Law Street en andere zelfkickende buitenlui die zichzelf veel te serieus nemen. 

Kijk even goed in de spiegel en lach alsjeblieft even heel hard om jezelf. 

Voor alle anderen (jij dus!). 

Bekijk eens dit filmpje over wat je kunt doen met 4 akkoorden en hoeveel liedjes er zijn die jij elke dag meezingt in de auto, die dus allemaal stiekem plagiaat zijn. 

>>> Bekijk hier het filmpje

Deze mail is voor iedereen die van zichzelf vindt, dat hij niet creatief of inventief is. Bij deze: dat hoeft ook helemaal niet, alles is allang uitgevonden. 

Dus zelfs als je dingen hergebruikt, kun je nog steeds een top 10 hit scoren. En dan nu hard meezingen in de auto of achter je bureau.

Oops upside your head, come on!