Persoonlijkheidsvragenlijsten kunnen de prullenbak in
30 oktober 2020 
1 min. leestijd

Persoonlijkheidsvragenlijsten kunnen de prullenbak in

Grote kans dat je wel eens gebruik hebt gemaakt van de populaire persoonlijkheidsvragenlijst van Myers-Briggs Type Indicator (MBTI).

Als testinstrument voor iemands persoonlijkheid kan deze de prullenbak in, want wetenschappelijk deugt er weinig van deze vragenlijst, zo stelt Reinout de Vries, hoogleraar aan de Vrije Universiteit.

Maar hoe moet het dan wel?

Je wilt niet dat jouw organisatie als de nieuwe Volkswagen of Enron aan de schandpaal genageld wordt, omdat egoïsme, onoprechtheid en manipulatief gedrag de boventoon voeren.

En als bank zoek je medewerkers met een hoge integriteit, terwijl de kans best groot is dat juist mensen die gericht zijn op geld en status bij je solliciteren.

En in de zorg zoek je medewerkers die verdraagzaam en tolerant zijn, niet wraakzuchtig, koppig of agressief.

Want dan verandert jouw leven en dat van het team waar ze in werken, in een nightmare on carestreet.

Maar hoe zorg je nu dat de verkeerde types niet bij jou komen solliciteren? En hoe vind je medewerkers met de juiste persoonskenmerken die echt passen binnen jouw organisatie?

Daarover gaat het premium artikel dat je vandaag van mij krijgt.

Lees hier hoe je persoonskenmerken inzet bij je werving en selectie

Nog maar drie dagen om je bonus te verzilveren

Vorige week hielpen we de 12.500-ste klant. Daarom krijg je van mij 7 dagen lang elke dag één premium artikel van BG magazine in je mailbox.

Die artikelen zijn normaal alleen voor betalende abonnees beschikbaar, maar kun jij nu dus ook lezen. Dus ook als je geen abonnee bent.

Maandag om 10:30 uur sharp krijg je al weer het laatste artikel in je mail.

Wil je alles kunnen lezen? Neem dan een introductie-abonnement op BG magazine

Abonnee worden is nu extra aantrekkelijk, want tot maandag 17:00 uur betaal je geen € 97,– maar slechts € 33,– voor het eerste jaar. Een korting van maar liefst € 64,–.

https://bgmagazine/speciaal-aanbod

Groeten,

Ps. Tot maandag, dan vertel ik je over het leven na de dood.