Paddestoelen op de muur
06 juni 2023 
2 min. leestijd

Paddestoelen op de muur

07:27 uur en iets verderop bij mij in de straat is een graffiti kunstenaar levensgrote paddestoelen op een appartementencomplex aan het zetten. Tenminste dat maak ik vooralsnog van zijn kunstwerk, terwijl ik koffie drink op het bankje in mijn voortuin.

Ik ben vandaag iets later opgestaan omdat ik vanmiddag in Kamerik op een congres van FWG een spreekbeurt mag geven over 'HR met Ballen'. In de zaal zitten 250 hongerige HR-strijders uit de zorg.

Behalve dat ik met mijn tennisracket én ballen het podium op zal stappen, en hoop dat ik me kan inhouden om die ballen niet keihard het publiek in te slaan, verklap ik niet teveel, behalve dat de worsteling van HR-professionals in de zorg misschien nog wel groter is dan die van de gemiddelde HR-strijder.

Of ik dat in een half uurtje spreektijd ga oplossen? Nee, natuurlijk niet, maar ik heb er wel veel zin in en ik weet zeker dat ik deze HR-strijders aan het nadenken ga zetten. Ook omdat het thema van de middag 'Open mind' is en iedereen die daar aanwezig is, los mag gaan op anders kijken naar problemen.

Er werd me bijvoorbeeld bij de intake verteld, dat personeelskrapte het grootste probleem is van HR-strijders in de zorg. 

Ik denk daar na wat onderzoek de afgelopen weken inmiddels heel anders over en heb al minstens 10 oplossingen bedacht, waarmee dat personeelstekort binnen een flups en een bups verdwenen kan zijn, als het er al ooit was.

Vanmiddag vertel ik er alvast drie, waarvan er één zo simpel is, dat ik niet snap, dat die niet verplicht wordt opgenomen in elk personeelshandboek. 

Over de andere schrijf ik misschien van de zomer nog een artikel of een masterclass, of - dikke vette disclaimer - een hoofdstuk van een boek over, dat weet ik nog niet precies. 

Ik mag vanmiddag ook iets van 50 exemplaren van mijn boek 'HR met Ballen' uitdelen, wat dus betekent dat lang niet iedereen in de zaal mijn boek krijgt. 

Daarom doe ik aan het einde van mijn spreekbeurt gewoon schaamteloos een aanbod aan alle HR-strijders in de zaal die naast de prijzen grijpen, want ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mijn boek te lezen.

En dus dacht ik, waarom doe ik dat aanbod ook niet gewoon aan jou? Want de derde druk van 'HR met Ballen' is inmiddels helemaal uitverkocht en de vierde druk rolt, as I write, van de persen. En dat mag best gevierd worden, vinnik.

Kijk maar of het wat voor je is, maar ook jij kunt deze week de bundel van het boek bestellen voor een behoorlijk zacht prijsje. 

Je krijgt dan de fel oranje hardcover, het luisterboek én het e-boek, en betaalt geen € 44,49 maar slechts € 34,99. 

Gebruik bij de checkout wel even de code drukvier.

Bestel hier de 'HR met Ballen' bundel voor de speciale bundelprijs >>>

Ps. mocht je liever een door mij gesigneerd exemplaar willen met een persoonlijke opdracht erin? Bijvoorbeeld om een collega cadeau te geven of gewoon aan jezelf? De kortingscode werkt ook daar.