Op Adidas sneakers naar de tiepelkamer
25 mei 2022 
2 min. leestijd

Op Adidas sneakers naar de tiepelkamer

Bij sommige verzekeraars staan grote printers. Niet zo'n aftands dingetje uit de failliete boedel van Office Center, waar de cartridges duurder zijn dan het hele apparaat. 

Nee, van die wolkenkrabbers, waar je alles kunt printen wat je ooit zou willen printen, of het nu recht, dubbelzijdig, linksdraaiend in kleur of dubbelgevouwen met een ouderwetse paperclip op A3 is.

Nu zou je denken, verzekeraars, die zijn toch wel iets verder dan het printen tijdperk?

Dacht ik ook, maar tijdens de twee jaar dat ik gesprekken voerde met alles en iedereen in verzekeringsland, kwam ik erachter dat de buitenkant misschien wel aardig digitaal was.

Maar aan de binnenkant is het een ander verhaal. Want er is iets geks aan de hand met die printers. 

Naast die printers staan namelijk onrustige mannetjes in pak. Met iets heul raars aan hun voeten.

Zwarte sneakers met drie schuine witte streepjes erop. En zodra er ook maar iets van de printer rolt, pakt zo'n sneakerpakboy het papier eraf en Run DMC't als een malle naar de afdeling offertes.

Want wat er van de printer rolt, is een verzekeringsaanvraag. Van een klant die dat zojuist heeft ingevuld op de website. En die aanvraag wordt dus eerst uitgeprint, omdat de systemen van die verzekeraar nog niet klaar zijn voor aansluiting op de wijde wereld. 

En daarom rent de offerte-runner dus met de geprinte gegevens van zo'n aanvraag door de gangen.

Waarna de juffrouw van de afdeling offertes alle gegevens overtiepelt in het eigen systeem van de verzekeraar en er na een paar dagen alsnog een mooie offerte van de printer rolt. Ik zal je het proces daarna besparen, want je snapt het nu wel.

In verzekeringsland noemen ze dit de Adidas administratie. 

En het is een van de dingen waarover ik me verbaas sinds we begonnen zijn met het aanbieden van verzuimverzekeringen. 

Verzekeraars zijn nog niet zo digitaal en maken het de klant soms erg moeilijk. Zo moeilijk dat sommige klanten het al opgeven nog voordat ze een offerte hebben gekregen.

En dus het risico lopen dat ze failliet gaan, zodra het eerste lang verzuim geval zich aandient. Wat gemiddeld voor elke (kleine) ondernemer in Nederland eens in de vijf jaar is.

Maar ik zeg eerlijk, soms hoef je helemaal geen verzuimverzekering af te sluiten. Dus hoe graag mijn team je ook helpt bij het vergelijken van acht (en binnenkort zelfs negen) verzuimverzekeraars, lees eerst even het artikel dat we publiceerden op het ondernemersplatform De Zaak.

>>> Lees de vier redenen om vooral geen verzuimverzekering af te sluiten.

Weet je al zeker dat je een verzuimverzekering nodig hebt, maar had je last van uitstelgedrag omdat het altijd zo lang duurt? Dan weet je dus nu waarom dat komt. 

Gelukkig hebben wij een volautomatische quick scan. Die gaat vliegensvlug, terwijl we hier niet op Adidasjes rondrennen ;-) En omdat we als enige aanbieder in Nederland acht aanbieders vergelijken, is de kans groot dat je tot wel 40% premie kunt besparen. 

>>> Start de verzuimverzekering quick scan