Nog een baksteen in de muur
16 augustus 2023 
2 min. leestijd

Nog een baksteen in de muur

Wetenschappers kunnen vanaf nu ook in je hoofd kijken. 

Ze zijn er namelijk in geslaagd 'Another Brick in the Wall' van Pink Floyd te reconstrueren door een paar electroden op de hersenpan van een paar proefpersonen te plaatsen.

Als je het fragment luistert, is dat zelfs een beetje eng en doomdenkers zullen vast zeggen dat dit dan nu echt het einde is van onze privacy. 

Saillant detail is dat het nummer volgens Roger Waters - de schrijver van dit liedje - een 'metafoor is voor de technieken die mensen en instanties gebruiken om ons te beheersen en te dicteren hoe we ons leven moeten leiden'.

Maar deze doorbraak biedt ook kansen, voor verlamde mensen die zo misschien weer kunnen communiceren bijvoorbeeld. En natuurlijk om mensen beter te begrijpen. 

Wat zou er eigenlijk allemaal mogelijk zijn als je even kon afstemmen op die hersenbrij van je collega of je manager?

Als je even een inkijkje zou krijgen in hun denkwereld, als je heel even maar mee kunt luisteren naar waar ze mee bezig zijn of zich zorgen over maken, of dat je misschien wel hoort wat zij willen horen?

Helaas is het nog niet zo ver en misschien moet dat ook maar nooit gebeuren, en zul je er op een andere manier achter moeten komen wat jouw collega's beweegt.

Het goede nieuws is, dat je alles al in huis hebt om dat te kunnen, het is alleen een kwestie van afstemmen. En dan bedoel ik afstemmen op de frequentie van je luisteraar.

Hoe dat precies werkt, en vooral ook hoe je door te vooral te luisteren je MT heel eenvoudig kunt overtuigen om te investeren in HR, leer je in de training "Zo word je HR-adviseur met Ballen'. 

Maar er is meer, want in de training hebben we het ook over:

  • De zes zure appels van HR waar je doorheen moet, zodat HR weer het leukste vak ter wereld wordt
  • Hoe je de taal van het management leert spreken en misschien wel denken
  • HR en de pegels - hoe je daar een prefect huwelijk van maakt
  • Adviesvaardigheden - hoe je de beste adviseur in jezelf ontdekt
  • Hoe je het MT laat juichen voor jouw plan

Die dag ga je ook aan de slag met je eigen HR-plan, dat je al hebt voorbereid voor de training. In de middag zet je de puntjes op de i en presenteert jouw plan aan het speciaal voor jou samengestelde MT en krijgt dan ook direct feedback.

Na de training ken je alle negen succesformules die ervoor zorgen dat jouw management gaat investeren in menselijk kapitaal.

Omdat het de eerste keer is dat we deze training geven, heb ik samen met Pauline een mooi aanbod samengesteld.

Want je krijgt niet alleen een aantrekkelijke korting van € 200,-- op de introductieprijs van €795,--, maar je krijgt ook nog eens twee bonussen t.w.v. € 547,--. 

Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden vóór de deadline. Die is 22 augustus om 18:00 uur. Inschrijven kan via deze pagina. Je vindt daar ook alle informatie.

>>> Schrijf je in voor de training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'.