Natte plek in de Tarzanbocht
17 oktober 2022 
2 min. leestijd

Natte plek in de Tarzanbocht

Weet jij hoe je iemand van je afmept als je overvallen wordt bij de pinautomaat?

Of hoe je je gezichtspieren gebruikt om te voorkomen dat je bevriest?

En weet je hoe je een vuurtje kunt maken met een camera? Of hoe je over een auto springt die keihard op je af komt rijden als je het zebrapad oversteekt?

Ofwel, weet je wat je moet doen als je te maken hebt met nogal onverwachte situaties?

Want dan heb je in elk geval niets aan de reflexen van een grand prix coureur, de spieren van Hercules of het brein van Einstein.

Dat zegt tenminste Anthony Freebank in zijn 'Book of survival', waarin hij vertelt hoe je deze situaties overleeft in de stad, de buitenwijken of de grote wijde wildernis.

Om onverwachte situaties te overleven, hoef je namelijk niet eindeloos rondjes te rijden op de racebaan zodat je die natte plek in de Tarzanbocht foutloos doorkomt. En je hoeft jezelf ook niet zes dagen per week af te beulen op de sportschool.

Nee. Je hoeft alleen maar te weten wát je moet doen. 

En onverwachte situaties. Daar heb jij als HR-strijder elke dag wel mee te maken. Niet bij het oversteken van het zebrapad, maar wel in de kantoorjungle. Natuurlijk word je niet beroofd bij de koffiemachine, maar je hebt misschien wel te maken met een MT dat zich moordlustig gedraagt.

Of heb je een waanzinnig plan gemaakt om de Duurzame Inzetbaarheid van de medewerkers te verbeteren, maar zit het MT te gapen als jij hierover vertelt in de maandagmorgen vergadering. Vraagt de verkoopdirecteur zich hardop af waarom we het niet over echt belangrijke dingen hebben, zoals het omzettarget.

Dat was niet echt wat je verwacht had toch?

Dan is het wel handig als je weet wat je wél moet doen.

Daarom heb ik een boek geschreven. Dat heet 'HR met ballen'. In dat boek vertel ik je niet alleen hoe je omgaat met onverwachte situaties, maar vooral hoe je ervoor zorgt dat HR weer bovenaan de MT-agenda komt. 

Het boek komt volgende week dinsdag uit. En daarom geef ik een online boeklancering, waarin ik alvast negen van de beste tips uit het boek met je deel.

Ik beloof je dat het geen gaapopwekkend praatje wordt met 581 volgepropte powerpointsheets. Wel een gratis, online HR-workout zonder een druppeltje zweet, die je kunt volgen vanuit je luie stoel. Waarin je ontdekt:

  • Hoe je het management bloednieuwsgierig maakt door maar een paar zinnen aan te passen in jouw HR-plan. 
  • Welke 7 simpele overtuigingstechnieken van oplichters je kunt gebruiken om managers te enthousiasmeren, zonder dat je de gevangenis in hoeft. 
  • De 3 redenen waarom je genegeerd wordt in vergaderingen. 

Natuurlijk kun je dan ook het boek bestellen en je hoort hoe je aan een gesigneerd boek kunt komen. 

Klik op link hieronder en kies één van de beschikbare data in oktober en november. 

>> Aanmelden online boeklancering met negen beste tips uit 'HR met ballen'