Mijn vrienden willen dat ik drink
03 januari 2022 
2 min. leestijd

Mijn vrienden willen dat ik drink

Een goede vriend zei: "Je gaat toch niet moeilijk doen, hè?"

Waarop zijn schatje er beminnelijk aan toevoegde: "Je bent toch niet zo'n loser die de hele maand januari droog staat hoop ik?"

Waarop ik een glas in mijn handen kreeg geduwd met een Frans bubbelsapje dat deze twee horecaffers standaard in de kast hebben liggen en mijn goede voornemen om een maand niet te drinken op 2 januari van dat jaar al sneuvelde.

Nu schijnt dat wel vaker te gebeuren met goede voornemens. 

Gemiddeld houdt iemand zijn goede voornemens maar 2,5 week vol, las ik op de site van graanschuur-in-zware-tijden Deliveroo. 

En die kunnen het weten, want ze weten natuurijk precies op welke dag iedereen klaar is met onbespoten bietensalades en broccolismoefies en er gewoon weer klefhappen met mayo en booze met een fatsoenlijk alcoholpercentage besteld wordt.

Toch is het goed om bezig te zijn met goede voornemens. 

Even bezinnen, die kerstkilo's eraf te vastsappen, meer te bewegen, liever te zijn voor je lief, of wat dan ook jouw ding gaat zijn.

Maar ik schreef eerder al dat je dat dan wel minstens 60 dagen vol moet houden, voor een structurele verandering dan. Lukt je dat, dan heb je een potentiële life changer te pakken.

Ik heb ook een paar voornemens. Een ervan is dat ik voortaan elke dag een nieuwe hrm-tertainment ga schrijven. En dat ik daar vandaag mee begin. 

En als ik het 60 dagen volhoud, dan zit het in mijn en hopelijk ook jouw systeem om elke dag rond de klok van half elf even in te checken voor een nieuwe inzicht in HR.

Ik beloof je dat het de moeite waard is, want dit jaar lanceer ik een paar dingen die jouw leven als HR-strijder makkelijker en leuker gaan maken. En misschien zelfs wel op zijn kop zetten, al kan ik dat laatste niet beloven.

Ik ga je ook niet vertellen wat het precies is, maar als lezer van hrm-tertainment ben je wel de eerste die het te horen krijgt. Beloofd.

Over goede voornemens gesproken. 

Ik heb speciaal voor jou een Goede Voornemens Bundel van BG magazine Plus samengesteld. Dat zijn 5 masterclasses waarmee je zeker een succes maakt van goede voornemens. 

Het zijn masterclasses over Duurzame Inzetbaarheid, Verzuimbegeleiding, Werkgeluk, Werkdruk en Adviesvaardigheden waarin je ontdekt:

  • Wat de meest simpele manier is om te voorkomen dat je in de 5 grootste valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid stapt, valkuilen die niemand je vertelt, maar waar meer dan 70% over struikelt.
  • Wat de echte reden is dat het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij in plaats daarvan voortaan geld verdient met verzuim, zelfs als je verzuimpercentage 10 procent of meer is. 
  • Hoe je met een soft HR-thema als werkgeluk het management joelend en stampend op de stoelen aan het dansen krijgt.
  • Welke drie dingen ervoor zorgen dat je voortaan met echte focus je werk doet, zodat je vanaf nu dat beleidsstuk in één ruk opschrijft, zelfs als je zonder Ritalin nog geen minuut kunt stilzitten.
  • Waarom je leidinggevende, de medewerkers op de werkvloer, de OR en zelfs de voltallige directie je dankbaar zijn als je ineens als een onbevangen driejarige door een organisatie huppelt.
  • En nog veel meer...

Bestel je voor vrijdag 7 januari 18:00 uur, dan krijg je € 328,-- korting en betaal je geen € 625,--, maar slechts € 297,-- voor alle 5 de masterclasses.

Om werk te maken van je goede voornemens, ga je nu naar de speciale actiepagina. 

>>> Bestel de masterclass bundel: Maak een succes van je goede voornemens.

Bis morgen