Mijn hand werd overgenomen door een demon
03 februari 2023 
2 min. leestijd

Mijn hand werd overgenomen door een demon

Tijdens mijn 20 minuten fitness op maandagmorgen, had ik een toevallige ontmoeting met Anco, die last had gehad van een salsa-arm.

Naar eigen zeggen een overbelasting van de linkerarm omdat hij dol is op danspasjes met knappe dames.

Daarom ging Anco naar een Ayurvedische wonderdokter die niet alleen gespecialiseerd is in salsa-armen, maar ook in kaasarmen, golfarmen en tennisarmen.

En dat laatste, daar heb ik nu al bijna zes maanden last van. Teveel geschreven, te hard gewerkt en vooral teveel getennist op een moment dat ik gewoon rust had moeten nemen.

Dankzij de introductie van Anco zat ik woensdagavond al bij de wonderdokter uit Sri Lanka in een kamer vol glazen potten waar allemaal kruidig ruikende dingen in zaten.

Maar in plaats van een lekkere massage of zo, lag ik een uur lang pijn te lijden en te zweten als een otter. Werd ik een soort van getattoot door een gemeen apparaat dat af en toe mijn arm vanaf de elleboog als een marionet overnam en aan de slag ging met iets van 28 blokkades.

En terwijl de doktert - in wat ik hoop goedbedoeld grappig en niet sadistisch - zei: "No pain, no gain", ging mijn hand plots van links, naar rechts, boog zich krom en strekte zich uit alsof een demon de volledige controle over mijn arm had genomen.

Een paar keer had ik zelfs de neiging om hele eurdinaire dingen tegen Dokter Jagath te zeggen, terwijl ik ondertussen mijn hoofd honderdtachtig graden zou draaien.

Of anders gewoon even lekker alle ellende eruit te braken tegen het plafond, voor een mooi druipsteengrot-effect, maar ik bedacht me op tijd dat ik niet in de Exorcist zat, hield me in en na een uur liep ik een beetje verdoofd naar buiten.

Maar toch. Voor het eerst in maanden sliep ik die nacht door en de ochtend erna had ik bijna geen pijn meer. Kon ik voorheen nog geen bordje optillen, nu tilde ik rustig een zware stoel met gestrekte arm voor me uit.

Of het blijvend is weet ik niet, maar Dokter Jagath heeft me beloofd dat als ik volgende week terugkom voor de tweede foltering, ik dan van mijn tennisarm af ben. En dat is een mooi vooruitzicht, ook omdat het tennisseizoen weer langzaam begint.

Wat Jagath doet is uniek; hij is de enige in Europa met dit high-tech folterapparaat en ook de enige die het kan bedienen.

In jouw organisatie werken waarschijnlijk ook mensen die uniek zijn, met hun eigen vaardigheden, speciale certificaten of ervaring. Medewerkers die elke dag bezig zijn met complexe projecten, ingewikkelde machines bedienen of die hele specifieke problemen oplossen.

Alleen, heb jij ook van alle medewerkers in kaart wat ze nu precies kunnen

Wat hun vaardigheden zijn, welke opleiding ze hebben gedaan en welke certificaten ze hebben behaald?

Want je niet wil is dat de boekhouder een oververhitte kruidenhandeling gaat geven, omdat die het verschil niet weet tussen chilipeper en kaneel, of dat de dame van de binnendienst de high tech chip-machine gaat bedienen en dat dat miljoenenapparaat in vijf minuten in de hens staat.

Misschien heb je al die vaardigheden van je medewerkers in een ingewikkelde excel gezet, of zit het allemaal in je koppie?

Grote kans dat die info helemaal niet up-to-date is. Dat je uren of dagen bezig bent om uit te zoeken wie het werk kan overnemen als er iemand ziek wordt, of als een medewerker niet komt opdagen.

Waardoor al het werk stil komt te liggen, omdat je niet weet wie die machines mag bedienen, wie nu precies medicijnen mag voorschrijven of wie de papieren heeft om de productielijn te mogen managen.

Ik vertelde je de hele week al dat AG5 daar een hele mooie oplossing voor heeft, namelijk Skills Management Software.

Met die software heb je:

  • Direct overzicht van de vaardigheden van medewerkers op basis van specifieke eisen.
  • In één oogopslag inzichtelijk wie in het team gekwalificeerd is voor nieuwe projecten of taken.
  • Een app die medewerkers direct inzicht in hun vaardigheden geeft.
  • Een tool waarmee je de trainingsbehoefte nauwkeurig kunt voorspellen.

Vandaag is je laatste kans om gratis en vrijblijvend de demo aan te vragen en € 6000,-- te besparen te besparen als je de software daarna aanschaft.

Op de speciale actiepagina vind je alle info. De link staat hieronder.

Boek een gratis demo van de Skills Management Software >>>