Melkflessenweer
21 maart 2022 
1 min. leestijd

Melkflessenweer

Vandaag is het niet alleen de dag van het Bos maar ook de Nowruz of Noroezdag, wat eigenlijk het begin van de lente betekent. En dus wordt er in sommige landen de lente uitgebreid gevierd.

In Nederland doen we, voor zover ik weet, niet aan lentefeesten. Behalve dat sommige mensen hun melkflessen en bolle winterbuikjes weer uit de kast trekken om even lekker open en blotig te etaleren, als je net rustig door het park loopt gebeurt er niet veel.

Ik hoorde wel iemand vertellen dat haar hond een beetje raar deed, een beetje als Bambi en Stampertje die een raar rondedansje doen omdat ze de lentekriebels krijgen. Maar mijn Staby Sam heb ik daar, in al haar 12 jaar en wat reservetijd, niet op kunnen betrappen. 

Die trekt gewoon haar lippen op als er teveel melkfles zichtbaar is. Wat trouwens wel een beetje mijn schuld is.

Want elke keer als zo'n melkfleszombie met een goudglimmende koptelefoon tot in de nekplooi langs me rende, zonder ook maar een stap opzij te gaan, gaf ik Sam een koekje als ze lekker stoïchagrijnig midden op het pad bleef staan om een duivenpoepje van alle kanten te besnuffelen. 

Waarna er weleens zo'n djokkert tegenaanbotst ja.

Maar goed, lente dus, en dat betekent misschien dat je toch wat kriebels krijgt. Weet ik veel, om te soppen, boenen, een muurtje schilderen, de tuin te doen en eindelijk die schuur of die studeerkamer eens uit te mesten.

Als je dan toch de kriebels krijgt, denk ook eens aan de RIE, kort voor Risico- Inventarisatie en -Evaluatie. 

De RIE moet je namelijk ook elke paar jaar even een lentebeurt geven en vaker als je een nieuw pand betrekt, of als je bijvoorbeeld een nieuwe machine hebt aangeschaft.

Soms zijn het hele simpele dingen. Als de gang in jouw kantoor vol staat met archiefdozen, is dat wel een dingetje als dat ook de vluchtroute is bij brand.

Soms is het ingewikkelder, bijvoorbeeld de veranderingen die veel organisaties ondergaan door meer thuiswerk. Want ook een veilige thuiswerkplek is in principe een onderdeel van de RIE.

Wat het ook is, wacht er niet te lang mee. Een RIE moet gewoon op orde zijn en je krijgt een flinke boete als dat niet zo is.

Via onze handige vergelijkingshulp kun je heel gemakkelijk drie offertes opvragen van drie aanbieders die je volledig kunnen ontzorgen bij het uitvoeren of toetsen van zo'n RIE. 

Meer weten? Vul dan de RIE-vragenlijst in via deze link. 

>>> Vind voor mij de beste RIE-aanbieder