Als je dit leest, is vandaag gelukkig niet dezelfde dag als gisteren.
Ja dûh, hoor ik je denken, het is immers vandaag.
Maar gisteren was het Groundhog Day. Dat is een beetje een folkloristische dag rondom de mythe van de fluffige bosmarmot.
Op deze dag wordt de bosmarmot volgens de folklorerij wakker uit zijn winterslaap, geeuwt een paar keer, laat ongegeneerd wat interne biogassen vrij, wrijft dan wat harde pulksels uit zijn oogjes en waagt zich dan voorzichtig buiten zijn hol.
Of niet. En dat betekent dan dat de winterse kou nog wel even door blijft razen.
Precies dat is het dingetje in de briljante film Groundhog Day met chagrijnige weerman Bill Murray.
Die wordt naar het het plaatsje Punxsutawney gestuurd om een tv-item te maken over deze pietluttige knuffelmot.
Niet een keer, maar een paar honderd keer, want hij beleeft die dag telkens opnieuw.
Hij is namelijk in een tijdlus terecht gekomen. En omdat alles toch elke dag hetzelfde is, weet Bill zich wel te vermaken.
Hij versiert alle vrouwen, omdat hij na dertig keer hetzelfde gesprek met ze te voeren, precies weet wat ze dwarszit of wat ze aantrekt. Hij pleegt een roofoverval en zet daarna de bloemetjes buiten, en hij ontvoert de bosmarmot om zichzelf en zij harige bijrijder gewoon te pletter te rijden.
Waarna de dag toch weer gewoon opnieuw begint.
Totdat de verveling echt toeslaat natuurlijk en hij een manier moet zien te vinden om door te gaan naar de dag van morgen.
Als jij ook in een tijdslus had gezeten, had je deze mail dus niet gehad, maar dus de mail van gisteren.
Toch zou je vandaag best het idee kunnen hebben, dat je stiekem toch in je eigen Groundhog Day bent beland.
Bijvoorbeeld, omdat jouw arbodienst nu al maanden lang hetzelfde liedje afspeelt: "We hebben geen tijd, helaas is de wachttijd voor het spreekuur van onze bedrijfsarts opgelopen tot drie maanden".
Of omdat je verzuimpercentage opnieuw door het dak gaat en je voor de zoveelste keer op zoek moet naar een nieuwe arbodienst, omdat de huidige niet thuis geeft.
Of misschien heb je helemaal geen verzuim en wil je juist aan de slag met preventie of inzetbaarheid, maar staat je arbodienst met zijn beckske vol tanden als je daar een vraag over stelt.
Heb je dat gevoel? Dan wordt het tijd om wakker te worden, de slaappulkjes uit je ogen te wrijven en je aan te melden voor onze workshop 'Inkoop Arbodienstverlening en Preventie'.
Daarin vertellen Marco en ik je precies waar je op moet letten als je op zoek bent naar een nieuwe arbodienst.
We bespreken dus geen fabels rondom slaperige pluizige wezens, maar bespreken de keiharde feiten over de arbowereld.
Bijvoorbeeld waarom het eigenregiemodel tot een veel hoger verzuim leidt, soms zelfs extreem hoog. En wat nu de échte reden is waarom arbodienstverleners dit soort eigen regie contracten massaal opzeggen.
We herkauwen dus ook niet dag-in-dag-uit hetzelfde stukgekauwde item over verzuim in relatie tot gedrag, maar vertellen je wat de laatste trends in arboland zijn en welke gevolgen dat vandaag al heeft voor jouw aanpak en keuzes.
Kortom: hoe je een arbodienst selecteert waarmee je nooit het idee hebt dat de geschiedenis zich herhaalt.
De volgende workshop 'Inkoop Arbodienstverlening & Preventie' is 15 februari om 13:30 uur en je kunt gratis meedoen.
Wel een kleine waarschuwing vooraf: de workshop is bedoeld voor HR-professionals van organisaties met 100 werknemers of meer. We gaan in een kleine groep concreet aan de slag, dus het heeft alleen zin om mee te doen als je écht op zoek bent.
Je krijgt van ons trouwens ook wat huiswerk vooraf en je mag alleen meedoen als je dat braaf gemaakt hebt ;-).
Dus ben je consultant, op zoek naar werk, heb je tijd over, wil je alleen maar achterover leunen, maak je nooit je huiswerk of wil je vooral de wijsneus uithangen? Dan heeft het weinig zin om je aan te melden.
Ben je wel op zoek? Heb je geen idee waar te beginnen? Dan is dit de plek waar je moet zijn.
Reserveer nu jouw plek met de link hieronder.
>>> Inschrijven voor de gratis workshop 'Inkoop arbodienstverlening en preventie'